Poques hores després que s'hagi fet viral el vídeo d'una dona insultant, amenaçant i agredint dues noies lesbianes al metro de Barcelona al crit de "mariconas", l'agressora ha fet pública la seva versió. Ho ha fet en un vídeo que ha enviat al diari La Vanguardia on nega ser ni homòfoba ni racista, i demana disculpes per les maneres, però mostra clarament com no es penedeix del que va passar dimecres passat en un vagó de la línia L2.

L'agressora, identificada com a María, assegura que va increpar les dones no per fer-se un petó, sinó perquè "es morrejaven" davant dels menors que hi havia al vagó. També assegura que hagués actual igual si la parella hagués estat formada per un home i una dona, perquè no es tracta d'homofòbia sinó de respecte a la resta de viatgers: "per a fer aquestes coses, te'n vas a un hotel".

"La llibertat d'expressió no és igual per a tothom: als gais i les lesbianes no se'ls pot dir res"

Tot i això, assegura que la llibertat d'expressió no té el mateix valor per als homosexuals que per a la resta de ciutadans, perquè "no se'ls pot dir res". "Si els dic alguna cosa a gais o lesbianes, passa alguna cosa, però si ells em diuen alguna cosa a mi, no passa res", diu, i afegeix que es va exaltar perquè "no em parava de gravar". Per això, diu, demana perdó a la companya de la noia que va gravar el vídeo.

La dona tampoc es retracta del crit de "maricona", perquè, assegura, ho diu de manera afectuosa a "tots els gais i lesbianes" que coneix, incloent el seu germà i la seva cosina. De fet, afirma que ho diu així perquè "no recorda" la paraula lesbiana. I, d'altra banda, nega que sigui racista: "el meu marit i la meva filla són catalans", i justifica que digués "i, a sobre, catalanes!" pel fet que l'havien posat dels nervis.

Finalment, la dona nega que en cap moment agredís físicament la parella increpada, tot i que a les imatges originals es veu com intenta prendre el mòbil a la noia que l'estava gravant.

La xarxa, molt crítica amb aquesta resposta

Els usuaris de les xarxes socials s'han mostrat indignats amb la resposta de la dona, que consideren que, més que arreglar les coses i demanar perdó, les empitjora.

Un atac motivat per un petó al metro

Tot plegat va començar aquest dissabte amb un vídeo a les xarxes socials: una parella de noies denunciava que una altra dona les havia insultat i agredit al metro de Barcelona pel fet d'haver-se fet un petó dins del vagó. Els fets es van produir dimecres de la setmana passada a la línia 2:

La dona els va recriminar que es fessin un petó, assegurant que li fa "fàstic", i demana que, si la parella vol respecte, també elles han de respectar l'agressora. La dona es justifica dient que "tinc un germà maricon" però que ell, per respecte, no es fa petons amb altres nois davant seu.

La noia que grava els insults li respon que ella es pot "menjar la boca" amb qui vulgui, però la dona encara s'enfurisma més: "o pares de gravar o et prenc el mòbil". És en aquell moment quan dos passatgers més intervenen i demanen a l'agressora que les deixi en pau.