El passat 15 de novembre, quan passaven pocs minuts de les nou del vespre, un home va ser atacat al mig del carrer per tres persones a Torredembarra, al Tarragonès. L'home, de 39 anys i de nacionalitat marroquina, va ser agredit davant d'un supermercat de la zona, del passeig de Miramar, tal com avança el Diari de Tarragona. Investiguen un possible delicte d'odi contra l'home per "ser cristià".

La Policia Local de Torredembarra va rebre l'avís d'un veí, que va explicar els fets. Quan els agents van arribar al lloc dels fets van parlar amb l'home i tot i que van iniciar les diligències, van demanar a l'home que es presentés a la comissaria per poder seguir amb la denúncia i seguir amb la investigació. L'home mai s'hi va presentar.

Tres nois joves contra l'home: tots de nacionalitat marroquina

La policia de Torredembarra, però, ha seguit les investigacions i ha pogut aclarir que els tres agressors de l'home eren també de nacionalitat marroquina i molt joves. Els tres agressors, que encara no han pogut ser identificats, van donar cops a l'home, li van robar una bossa de mà i el passaport, el van insultar i li van arrencar una creu que portava al coll.

Una creu al coll

Aquest detall va alertar a la policia. Intentant aclarir què va passar i parlant amb diversos testimonis, la policia de Torredembarra creu que l'home va ser agredit per tres compatriotes que li volien recriminar que s'hagués convertit al cristianisme, per això li van robar la creu que portava al coll. La policia creu que l'agressió està relacionada amb un delicte d'odi religiós.

Segons creuen els investigadors, l'home agredit, tot i ser de nacionalitat marroquina, professa la religió cristiana i quan va ser agredit havia acabat de sortir d'una església, de participar en un ofici religiós. Els tres joves van seguir l'home proferint-li diversos insults pel seu canvi de religió i finalment el van agredir i li van robar el passaport i una bossa de mà que portava. Per por a noves agressions, l'home no ha volgut denunciar ni l'agressió ni el robatori.