Barcelona, de nou, ha tornat a patir una agressió transfòbica. La Nina, una veïna del districte d'Horta de la capital de Catalunya, ha denunciat una agressió transfòbica contra ella i la seva parella per part d'uns veïns del seu bloc de pisos.

La dona ha explicat que han rebut una "pallissa" per part de quatre veïns quan estaven mirant el comptador de la llum de casa seva i que han hagut de ser traslladades a l'hospital. Els veïns van agredir la Nina i la Mònica, la seva parella.

Quatre veïns contra elles a cops de puny i puntades de peu

Segons detallen elles dues, que van publicar també imatges a les xarxes socials, els veïns els hi van donar puntades de peu, cops de puny i els van insultar dient-los "maricons" i amenaçant-les de mort.

Trans Barcelona

Una patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona, atenent a les dues noies agredides / Cedida

La Nina, que és una dona transsexual, i la seva parella van haver de ser ateses a l'hospital pels cops que van rebre. Elles mateixes ho van penjar a Instagram, amb imatges de les ferides que van rebre.

Es dóna el cas que "no eren desconeguts", assegura la Nina, ella mateixa reconeix que les quatre persones que les van assaltar i apallissar són "els nostres propis veïns".

Després de ser atesa a l'hospital, on tenia el nas fracturat, van assegurar que presentarien denúncia, tot i que en aquest moment, segons ha pogut saber ElCaso.cat, encara no s'ha presentat ni a Mossos ni tampoc a la Guàrdia Urbana -que és el cos que va actuar en el moment dels fets. L'agressió encara no s'està investigant, segons han explicat fonts policials, a l'espera de rebre la denúncia de les dues dones.

Protocols i rebuig per part de les autoritats

L'Observatori Contra l'Homofòbia ha condemnat els fets, ha activat els protocols davant d'aquests casos i s'ha posat a total disposició de les víctimes. "Calen polítiques públiques efectives", han reivindicat.

D'altra banda, el regidor de Drets de Ciutadania i Participació de l'Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, ha rebutjat l'agressió i ha posat a disposició de les víctimes "tot el suport jurídic i psicosocial perquè la persona agredida pugui denunciar".