Els Mossos d'Esquadra han arrestat aquest dimecres un agent del cos que va agredir un detingut a les garjoles de la comissaria de la policia catalana de les Corts, l'àrea central de detinguts de tota la ciutat de Barcelona.

L'agent forma part d'un dels escamots de la Unitat Regional de Custòdia de Detinguts, els agents que s'encarreguen de fer la recepció i atenció dels detinguts que els Mossos i la Guàrdia Urbana de Barcelona fan a la ciutat.

L'agent va agredir un dels detinguts que hi havia en aquesta zona de custòdia i els seus companys d'escamot, segons han explicat fonts policials, van poder aturar-lo i van alertar als seus superiors immediatament. Al cap de poca estona, i abans d'haver acabat la guàrdia, agents d'una altra unitat del cos, després d'haver rebut la informació i haver-la contrastat i confirmat, van detenir l'agent.

Actuació no justificada

No ha transcendit quin tipus d'agressió va infligir l'agent dels Mossos al detingut, tot i que segons ha pogut saber ElCaso.cat la víctima no ser ferida greu. Igualment, i així ho expliquen fonts policials no oficials, l'actuació "no va ser correcta i no tenia justificació".

L'agent va ser detingut per un presumpte delicte contra la integritat moral. Fonts jurídiques apunten que la lesió que va patir el detingut no va ser greu, tenint en compte que no imputen al mosso també un presumpte delicte de lesions. Tot i això, el delicte contra la integritat moral també pot incloure agressions físiques.

En llibertat amb càrrecs

Després de ser detingut, aquest dijous l'agent dels Mossos ha passat a disposició judicial, que n'ha decretat la llibertat amb càrrecs, tal com ha explicat el mateix cos en un comunicat de premsa. Igualment, s'ha obert un procediment intern disciplinari i l'agent ha estat suspès de sou i feina.

El jutge disposa de les imatges de les càmeres de seguretat de les garjoles, unes gravacions que permetran aclarir què va passar. Després d'esgotar-se el recorregut judicial, serà la Divisió d'Afers Interns (DAI) dels Mossos qui analitzarà l'actuació de l'agent encarregat de vigilar les garjoles de la comissaria de les Corts.