Els Mossos investiguen una trama d'estafa que oferia proves PCR falses en pack amb bitllets d'avió a Ciutat Vella, a Barcelona.

Bitllets d'avió i PCR falses

Dotze viatgers van ser sancionats a l'aeroport de El Prat per portar proves PCR falses. El factor comú: una agència de viatges que els hi havia venut a Ciutat Vella un pack tancat per 550 euros.

Incloïa el vol d'anada i tornada al Pakistan i una prova PCR amb resultat negatiu.

AEROPORT Coche1

Per 550 euros, l'agència oferia un pack amb vols i una prova PCR negativa / Twitter

Des que es van obrir fronteres per viatjar a l'estranger de nou, cap vol de l'aerolínia Etihad amb destinació Lahora, Pakistan havia tingut problemes.

En aquest cas, se'ls hi va denegar l'entrada a 12 persones pakistaneses. Va ser el personal de terra de la companyia qui va desconfiar dels certificats sanitaris que presentaven alguns passatgers. Quan l'hostessa els indicava que aquest document no semblava oficial, feien mitja volta i marxaven sense protestar ni posar cap reclamació.

Una agència de viatges i un laboratori de Reus

Coincidint amb les festes de Nadal el percentatge de certificats sospitosos era cada vegada més gran i des de la companyia es va avisar els Mossos d'Esquadra de l'aeroport.

El passat diumenge, en el vol amb destinació Lahore, els Mossos van demanar la documentació dels passatgers directament a la cua de facturació. Dotze dels viatgers inspeccionats van ser sancionats. Tots van comprar el bitllet en una mateixa agència de Ciutat Vella especialitzada en ofertes per viatjar al Pakistan i l'Índia. Els dotze portaven un document de PCR negatiu amb la capçalera dels laboratoris Escuredo de Reus.

Un dels policies va contactar amb el laboratori i van assegurar que el document no podia ser vàlid i que estaven falsificant proves PCR amb el seu segell.

El grup d'estafes de la unitat d'investigació de la regió policial metropolitana sud i la unitat de l'aeroport segueixen endavant amb la investigació.