Els centenars d'afectats pel gran brot de listeriosi podrien veure perillar la seva indemnització, segons alerta Facua. Magrudis, l'empresa fabricant de la carn entatxonada contaminada La Mechá, no podria fer-se càrrec de les indemnitzacions ni si més no amb la seva assegurança de responsabilitat civil, que només cobriria 300.000 euros.

A més d'aquesta insuficient assegurança, Facua assegura que ni l'empresa ni els seus propietaris no tenen propietats que puguin cobrir les abundants indemnitzacions que l'associació, en representació dels afectats, reclamaran.

Cap propietat registrada

Segons assegura, ni el presumpte administrador de l'empresa, Sandro José Marín, ni el seu pare, que seria el gerent real, José Antonio Marín, tenen cap propietat registrada en Espanya. A més, Marín havia estat propietari de quatre empreses que van tancar amb deute acumulat.

La seva esposa, que també havia participat en Magrudis i aquestes empreses, estaria en la mateixa situació: no té, com el seu marit i el seu fill, cap propietat, ni habitatges, ni locals ni naus. Així ho hauria comprovat Facua als registres de la propietat.

El brot de listeriosi ha afectat, només a Andalusia, 210 persones: tres han mort i cinc dones han avortat.