Aquest matí ha tingut lloc la vista pública al Tribunal Suprem amb els representants de totes les parts que havien recorregut la sentència de La Manada: les defenses dels cinc joves, la fiscalia, les acusacions populars -comunitat foral de Navarra i l'Ajuntament de Pamplona- i l'acusació particular que representa la víctima.

El Tribunal Superior de Justícia de Navarra els va condemnar a 9 anys de presó per un delicte d'abús sexual amb prevalença en els San Fermines del 2016. La fiscalia, en canvi, demana que els fets siguin considerats agressió sexual (violació) i sol·licita elevar la condemna fins als 18 anys.

Efe

El membre de La Manada Ángel Boza, en sortir aquest matí dels Jutjats de Sevilla / Efe

L'advocat de La Manada: "Ella va accedir"

Agustín Martínez, advocat de La Manada, ha assegurat en la vista del Tribunal Suprem que els seus representats no han tingut un judici just. Diu la defensa que "ella encapçalava el grup" en el camí a un lloc "inhòspit i fosc" amb la finalitat de mantenir relacions sexuals i s'ha preguntat per què no va marxar del lloc, assegurant que ella sabia a què hi anava. "Per a que sigui no, s'ha de dir no", ha dit.

"No van ser cinc llops contra una noia. Ella va accedir a mantenir relacions amb els cinc", ha assegurat. També ha assenyalat que ningú li va posar la mà a sobre per evitar que cridés i diu que es va quedar no per una ordre o per por sinó que va entrar a fumar-se un porro.

636967095166021375

El membre de La Manada, José Ángel Prenda "el Prenda", surt dels Jutjats de Sevilla / Efe 

La fiscal: "Hi ha haver força intimidatòria"

Isabel Rodríguez, la fiscal del cas, ha exposat en el seu recurs de cassació una absoluta discrepància amb l'encaix penal que el TSJN va donar als fets i considera que els membres de La Manada van concórrer a la força intimidatòria suficient i que, per tant, van cometre un delicte d'agressió sexual i no d'abús.

La fiscal també ha assenyalat que no consta en els fets provats que la víctima consentís una relació sexual. "No consta en els fets provats que la víctima consentís o accedís, no consta que els acusats preguntessin. Amb la seva sola presència i la seva actitud van constrènyer l'actitud de la víctima", ha defensat la fiscal durant la seva intervenció.

L'acusació insisteix en la intimidació ambiental per demanar 18 anys per agressió sexual i la Sala dirimirà si el silenci de la víctima significa 'no'.

EuropaPress 2221478 Vista general del Tribunal Supremo que hoy celebra una vista pública para deliberar los recursos de casación presentados contra la sentencia que confirmó la pena de nueve años de pri

Vista general del Tribunal Supremo que avui celebra la vista pública / Europa Press