L'advocat de la defensa de La Manada recorrerà al Tribunal Constitucional la sentència que condemna els cinc joves a 15 anys de presó per violació. Agustín Martínez Becerra ha asegurado que, quan hagi llegit la sentència del Suprem, valorarà amb els seus clients, ja a la presó, si ha de plantejar aquest recurs.

Martínez Becerra assegura que s'ha vulnerat la presumpció d'innocència dels seus defensats i ha criticat que els polítics hagin comentat la decisió sense ni tan sols haver llegit la sentència, que de fet encara no s'ha redactat. De fet, el lletrat és molt crític amb les pressions dels mitjans de comunicació i de la opinió pública en general.

advocat brollada agustin martinez efe

L'advocat de La Manada, Agustín Martínez, a les portes de la presó de Sevilla I / Efe

L'advocat assegura que fins dilluns no podrà parlar amb els cinc violadors, que ja han passat la seva primera nit a presó a la presó de Sevilla I, i ha denunciat que el procés ha estat totalment anormal perquè els cinc joves van ser detinguts poc després de la decisió del Tribunal Suprem, quan l'advocat ni tan sols no havia estat informat d'això.

Nega que la sentència influeixi en l'altre procediment obert

L'advocat també ha assegurat que la sentència per violació no influirà en la causa que tenen oberta quatre dels cinc condemnats a Pozoblanco, a Còrdova, per haver abusat presumptament d'una altra noia. Martínez considera que són casos totalment diferents i que hagin estat condemnats pel cas de Pamplona no ha de significar que ho siguin també en aquest.

En la causa de Pozoblanco, la Fiscalia demana set anys de presó per als quatre membres de 'La Manada' implicats, concretament Cabezuelo, Guerrero, Escudero i Prenda: penes de tres anys de presó per un delicte d'abusos sexuals cap a una jove a l'interior d'un vehicle, quatre anys més per un altre delicte contra la intimitat i per a un d'ells, l'últim conductor, una multa de 720 euros per causar lesions lleus, en aquests fets que van passar en la nit de l'1 de maig, poc abans del cas dels Sanfermines de 2016.