Una adolescent de 16 anys s’ha suïcidat a la zona est de Malàisia després de preguntar als seus seguidors d’Instagram si s’havia de posar fi a la seva vida, en un succés que ha avivat el debat sobre l’ús de les xarxes socials i que ha portat a diversos diputats a reclamar una investigació exhaustiva.

Un 69 per cent dels seguidors va votar sí i hores després va saltar des de la teulada d’un edifici

 

La Policia de la localitat de Sarawaka ha informat que la jove, la identitat de la qual no ha transcendit, va publicar a Instagram la següent pregunta: "Molt important, ajudeu-me a elegir D/L". Segons un amic de la víctima, l’elecció era entre "Death/Life", morir o viure, informa The Borneo Post.

Un 69 per cent dels seguidors va triar l’opció 'D’ i hores després de la publicació, el 13 de maig, l’adolescent va saltar des de la teulada d’un edifici, suposadament per pròpia voluntat.

La llei de Malàisia castiga la incitació al suïcidi d’un menor amb la pena de mort

 

El diputat i advocat Ramkarpal Singh ha demanat que els qui van votar a favor del suïcidi siguin jutjats per incitar la jove. "Seria viva si la majoria dels seus seguidors l’haguessin dissuadit de treure’s la vida?", s’ha preguntat en un comunicat.

Les lleis malàisies castiguen la incitació al suïcidi d’un menor d’edat fins i tot amb la pena de mort. El ministre de Joventut, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, també ha demanat una investigació i ha cridat a obrir un debat sobre els problemes de salut mental i l’augment del suïcidi entre els joves.