Les autoritats sanitàries canadenques han informat que un adolescent s'ha convertit en la primera persona al país en contreure una greu malaltia pulmonar després de consumir cigarrets electrònics.

Les autoritats sanitàries de la província canadenca d'Ontario han dit que tot apunta que el culpable de la malaltia, que va enviar al jove a la unitat de cures intensives, va ser el vapeig.

El seu ús està generalitzat entre els joves, encara que està prohibit

 

"Encara que no som capaços d'afirmar categòricament que la malaltia respiratòria que va patir aquest jove va ser resultat del vapeig, no hi ha altres causes identificables en aquest cas. L'única explicació de la malaltia són les cigarretes electròniques", ha declarat Chris Mackie, director mèdic a la localitat de London, al sud de Toronto.

Les autoritats sanitàries no han ofert cap altra informació sobre el pacient, excepte que és un adolescent de l'escola secundària de la regió i que s'ha recuperat després d'haver de ser ingressat en una unitat de suport vital a l'hospital.

El seu ús està generalitzat

Encara que al Canadà és il·legal que els menors utilitzin cigarrets electrònics, el seu ús és generalitzat entre adolescents en edat escolar. Les autoritats sanitàries han sol·licitat al Govern federal que limiti la publicitat de cigarrets electrònics perquè els menors no es vegin exposats a aquests productes.

Linda Stobo, gerent de la unitat de malalties crònica de London, ha afirmat que les autoritats "han vist un augment exponencial en el nombre d'estudiants que vaporegen, especialment entre joves en edat escolar, el que genera una gran preocupació".

Encara que al Canadà només ha informat de moment d'aquest cas, als Estats Units s'han confirmat diverses morts relacionades amb el vapeig i desenes de casos de malalties pulmonars greus pel consum de cigarrets electrònics.