La Policia Nacional ha detingut a Ciudad Real la gerent d'una Administració de Loteria que presumptament es va apropiar del bitllet premiat d'un client després de fer-lo creure que no li corresponia cap recompensa, cobrant els 16.412 euros que en realitat li corresponien.

La venedora de loteria va fer creure el client que no tenia cap bitllet premiat

La víctima va anar a l'Administració que regentava la presumpta autora dels fets per comprovar tres bitllets corresponents al sorteig d'El Gordo de La Primitiva. La venedora de loteria va realitzar una primera comprovació a la màquina i va observar que el terminal indicava que una de les apostes estava premiada, si bé la dona li va indicar al client que no era així i que es tractava d'un error informàtic. Per convèncer el perjudicat va realitzar una segona comprovació, en la qual pel que sembla no va passar el bitllet premiat perquè ja se n'havia apropiat, i tot seguit va trencar tots els tiquets i se'n va desfer.

El client va descobrir l'engany gràcies a una foto que va fer del bitllet

El client, que al principi va quedar convençut amb l'explicació de la propietària de l'Administració, disposava d'una fotografia del bitllet i va realitzar per si mateix una comprovació de l'aposta, adonant-se que sí que li corresponia un premi, per la qual cosa va denunciar els fets davant de la Policia Nacional.

La investigació va permetre descobrir que el premi havia estat cobrat per la venedora de loteria dies després, pel qual va ser detinguda per presumpta comissió dels delictes d'estafa i blanqueig de capitals.

Els agents de Ciudad Real, especialitzats en Delictes Tecnològics, continuen realitzant comprovacions per determinar si la presumpta autora hagués cobrat més premis que poguessin haver estat producte de l'engany a altres clients.