Una acupuntora ha perforat accidentalment els pulmons d'una pacient mentre li inserien agulles a les espatlles, fet que li va provocar un col·lapse pulmonar.

La dona va sentir un fort dolor, però l'acupuntora no li va donar importància

Els fets van passar el març del 2018 a Nova Zelanda. La dona de 33 anys va anar a una clínica d'acupuntura per tractar-se de dolors causats per una lesió a un dels seus braços. A fi d'alleujar aquest malestar, l'acupuntora va inserir dues agulles a prop de la tanca de la part superior de les espatlles, una zona a prop dels vèrtexs dels pulmons. La pacient va sentir dolor i va indicar a l'especialista que les agulles se sentien "extremadament profundes". Després d'uns 30 minuts li va retirar les agulles, moment en què la dona va sentir un fort dolor a la part dreta del pit. L'acupuntora no li va donar importància i la va enviar a casa.

Traslladat a l'hospital

Les molèsties al pit van empitjorar i la dona va haver de ser traslladada a l'hospital on va ser tractada de pneumotòrax, que és la presència d'aire exterior a la cavitat de la pleura i la paret toràcica, la qual cosa provoca el col·lapse del pulmó.

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS) a prop del 30% dels casos de pneumotòrax són causats per la inserció d'agulles en aquesta zona.