Almenys una persona ha mort aquest dilluns en estavellar-se un helicòpter mentre realitzava un aterratge forçós al terrat d'un gratacel de Manhattan, a Nova York, segons han informat diversos mitjans locals citant fonts oficials. La persona morta seria el pilot de l'helicòpter, l'únic ocupant que portava.

Segons el departament de Policia de Nova York, que no ha confirmat la mort encara, el succés s’ha produït a l'altura del número 787 de la setena avinguda, el que ha provocat un incendi que ja ha estat extingit. La policia descarta qualsevol motivació terrorista.

Les persones que hi havia a l'edifici, l'AXA Equitable Center, de 229 metres d'alt, han notat com tota l'estructura tremolava, segons han explicat als mitjans. La policia l'ha fet evacuar per a facilitar les tasques de rescat, tot i que cap de les persones que hi havia a l'interior en el moment de l'accident ha resultat ferida. També s'han fet desallotjar els edificis del voltant com a mesura de precaució.

L'espai aeri de Manhattan està especialment restringit

Es desconeixen, ara com ara, les causes de l'accident, així com per què l'helicòpter volava tan baix en una zona que, precisament, té l'espai aeri especialment restringit. En el moment de l'accident hi havia molta boira i plovia, fet que, segons els mitjans nord-americans, podria haver facilitat l'accident.

En total, un centenar d'unitats de bombers i serveis d'emergències mèdiques s'han mobilitzat, tot i que són una trentena les unitats dels bombers que treballen al lloc.

Com és habitual en aquests casos, el president dels Estats Units, Donald Trump ha estat informat dels fets i ha felicitat i agraït els serveis d'emergència per la seva feina. Per la seva banda, tant el governador de Nova York, Andrew Cuomo, com l'alcalde de la ciutat, Bill de Blasio, s'han dirigit al lloc de l'accident per supervisar la resposta i, també, per donar suport a bombers, policies i sanitaris.