Un avió bimotor de l'Aeroclub de Reus (Camp de Tarragona), un Piper PA-34-200 Seneca, amb dues persones, s'ha perdut sobre el mar Mediterrani, davant de la costa del Delta de l'Ebre, al voltant de les set del vespre d'aquest dimarts, 3 de novembre.

L'avió, amb matrícula EC-HCA, havia sortit d'Eivissa, segons les dades que recull el radar FlightRadar24.com, a un quart de set del vespre. Al matí havia fet el vol de Reus a Eivissa. Abans de les set se li ha perdut la pista davant de la costa del Delta de l'Ebre, segons han explicat fonts coneixedores del cas a ElCaso.cat. Tenia previst arribar a la capital del Baix Camp a dos quarts de vuit del vespre.

Molt mal temps

No se sap què pot haver provocat l'accident d'avió. Avui hi havia molta humitat en l'ambient i temperatures baixes en alçada per culpa del front fred que ha afectat la costa catalana, un fet que pot haver propiciat l'accident de l'avió davant de la costa de Tarragona aquest dimecres. Una investigació acurada haurà d'aclarir-ho.

Operatiu de recerca en marxa

Salvament Marítim ha activat diversos dels seus recursos, que han estat desplegats a la zona. Des de l'aeroport de Reus, on havia d'arribar el Piper Seneca, ha sortit l'Helimer 201, i des de Palma s'ha enviat un avió també de Salvament Marítim.

Operatiu Recerca - Accident Avió Tarragona

Imatge radar dels operatius que participen en la recerca de l'avió de Reus 

Al lloc on s'ha detectat per darrer cop l'avió hi ha un important operatiu de recerca, amb avions i vaixells, civils i militars, per intentar localitzar l'aparell i els dos ocupants. A la una de la matinada, seguia actiu.

Tot i això, l'operatiu s'està fent en condicions de molt mal temps. Experts en trànsit aeri han explicat a ElCaso.cat que el pronòstic no és optimista, a hores d'ara. No s'ha fet pública la identitat dels dos ocupants del l'avió EC-HCA.