La policia ha detingut a Madrid un home de 56 anys acusat d'abusar sexualment d'un nen de 15 anys que té síndrome d'Asperger, similar a l’autisme, al qual li va suggerir que digués als seus pares que anava amb uns amics perquè no sospitessin que era ell qui el portava a llocs llunyans per fer-li tocaments.

Tal com ha explicat la policia, la investigació va començar quan la mare d'un menor va denunciar un presumpte abús sexual que hauria patit el seu fill dies abans per part d'un adult d'uns 50 anys. L'adolescent té una discapacitat reconeguda després de ser diagnosticat del síndrome d'Asperger, el que fa que habitualment no tingui relació amb companys de classe i passi part del temps lliure passejant pels voltants del seu domicili.

En un primer moment, el menor va explicar als seus pares que mentre passejava per les rodalies de casa es va trobar amb uns amics de l'institut amb els que havia quedat l'endemà. Al matí va sortir i va tornar a les dues hores dient que sortiria a la tarda amb els mateixos nois.

Una hamburguesa a canvi dels tocaments

L'endemà, i després de diverses preguntes de la seva mare que observava una actitud estranya en el seu fill, el menor va confessar que havia mentit i que havia quedat amb un home que va conèixer dies abans. Va relatar que l'ara detingut el va portar amb el seu vehicle fins al seu domicili on li va fer tocaments, i també el va portar a un restaurant a menjar una hamburguesa i a conèixer diversos llocs, aprofitant els trajectes per abusar d'ell.

Perquè el noi no expliqués res, l'home li havia dit que eren "amics en secret" i que podia comptar que estava amb amics de l'institut. La Unitat de Família i Atenció a la Dona (UFAM) de la Prefectura va contactar amb una Unitat d'Atenció a Víctimes amb Discapacitat Intel·lectual perquè exploressin el menor sense sotmetre'l a una nova victimització.

Enxampat amb les mans a la massa

El menor va manifestar que havia concertat una nova cita amb l'agressor per dies posteriors i, després d'una laboriosa investigació, els agents van aconseguir identificar el presumpte autor dels abusos. Per aconseguir la seva localització van comptar amb l'autorització dels pares del menor i la col·laboració i “valentia” d'aquest, segons subratlla la policia, que explica que així es va poder establir un dispositiu de seguretat per detenir el sospitós quan va acudir a la cita i va proposar al menor tornar a anar de passeig en cotxe. Va ser detingut per agents de paisà i el jutge va decretar el seu ingrés a la presó.