L'Audiència Provincial d'Oviedo jutjarà demà una parella acusada d'abusar sexualment dels seus dos nebots, nen i nena, quan es quedaven a càrrec seu. Els abusos s'haurien produït durant més d'un any, a partir de 2016, quan els petits tenien 4 i 9 anys.

"És un secret entre tu i jo"

Segons el relat del fiscal, cada dimecres, el dia de festa setmanal que tenien, s'ocupaven de cuidar els seus nebots i era llavors quan n'abusaven. Els oncles, que residien amb ells i els pares de les criatures, aprofitaven que els progenitors estaven treballant per quedar-se tots sols amb ells al menjador i els abusaven de manera "constant i reiterada". L'home es quedava amb la nena i la dona, amb el nen.

Per la seva part, l'home, presumptament, li ensenyava vídeos pornogràfics a la petita, li feia tocaments i es masturbava davant d'ella. "Jugarem a un joc de grans, però no pots dir res a ningú perquè és un secret entre tu i jo", li deia.

L'acusada, tia materna dels menors, li feia petons a la boca al nen i l'obligava a que ell també els hi fes. A més, es despullava al seu costat i el forçava a que li toqués les seves parts íntimes. Segons el fiscal, atesa la falta de capacitat per entendre-ho, els nens accedien a fer-ho.

Forts traumes

A conseqüència de tot això, la menor ha desenvolupat una aversió al contacte amb adults de gènere masculí i inhibició. El nen presenta una conducta sexualitzada i un possible agreujament de problemes de conducta.

La fiscalia considera que els fets són constitutius de dos delictes d'abús sexual continuat, un per cada processat, als que demana sis anys de presó. En concepte de responsabilitat civil, també sol·licita que cada acusat indemnitzi a cada menor amb 10.000 euros pel dany moral causat.