L'home acusat d'abusos sexuals per haver-se tret el condó sense el consentiment de la seva parella durant una relació sexual ha estat absolt per l'Audiència de Barcelona per falta de proves. L'home s'enfrontava a quatre anys de presó, acusat d'haver-se tret el preservatiu sense l'acord de la seva parella.

Segons ha fet públic l'Audiència de Barcelona, la secció tercera creu que no hi ha proves que l'acusat es retirés el preservatiu de manera intencionada durant la relació, ni que la seva parella exigís que usés condó com a condició sine qua non per a mantenir relacions sexuals amb ell.

Stealthing: retirar-se el condó durant una relació sexual

Durant el judici, davant del tribunal, es va posar en relleu que aquesta pràctica, que porta el nom stealthing, té poca jurisprudència a Espanya, on ha estat castigada penalment un cop, però sí que en altres països, com Alemanya o Suïssa, s'ha dictat ja moltes condemnes per retirar-se el condó durant l'acte sexual i sense que la parella hi estigui d'acord.

El tribunal, però, creu que no hi ha proves que l'home practiques el stealthing, tal com la Fiscalia sí que havia considerat provat en la fase d'instrucció. La denúncia va ser presentada als Mossos d'Esquadra per una dona d'Estats Units després d'una relació sexual que va mantenir amb un jove que havia conegut una nit de festa en un concert a Pineda de Mar, al Maresme, l'estiu de 2019.

Segons la dona, per tenir relacions sexuals ella va posar com a condició fer-ho amb preservatiu. Ella mateixa li va proporcionar el condó a l'home, però que durant un moment de l'acte sexual va observar que l'home se l'havia retirat. Segons la versió de la dona, li va exigir que parés però l'home va continuar penetrant-la fins que ella li va donar un cop per treure-se'l de sobre.

La noia ha desaparegut

El jutge creu que no hi ha proves per condemnar al noi. Amb tot, durant el judici no es va poder escoltar de nou la versió de la dona. Segons es recull també en la sentència, no es va poder localitzar, ja que no va contestar als correus que se li van enviar a l'adreça que havia facilitat en el jutjat. El tribunal només va poder escoltar la versió de la noia que s'havia gravat durant la investigació, però no en directe.

Sexo Seguridad

El tribunal no ha pogut provar les acusacions de la Fiscalia / Cedida

La sentència també posa èmfasi en què la noia parlava en anglès però que la conversa anterior a la relació sexual va ser amb castellà, tot i les dificultats idiomàtiques que tenia la noia. Un fet, asseguren, que complica provar si la dona va dir, com a condició per mantenir relacions sexuals, la utilització del preservatiu.

Altres casos de stealthing a Espanya: un condemnat i un altre absolt

A Espanya consten dos precedents contradictoris sobre casos de stealthing: el d'un jutjat de Salamanca que va condemnar per abusos sexuals a un home que es va treure el preservatiu en una relació i un altre de l'Audiència de Madrid que va absoldre l'home en concloure que no hi havia delicte perquè la penetració sí que havia estat consentida tot i que amb la protecció del preservatiu.