El jurat popular ha aplicat l'eximent "complet" de "por insuperable" a T.C.A., jutjada a l'Audiència Provincial de Guadalajara per matar la seva parella sentimental el setembre del 2018 després d'una "forta discussió" a El Casar (Guadalajara). Per això, s'ha determinat per a ella la lliure absolució.

Amb l'enuig manifest de la fiscalia, que no ha entès el veredicte, el jurat ha determinat que l'acusada era culpable d'un delicte d'homicidi "imprudent" però proposant per a T.C.A. l'indult parcial i una sentència absolutòria.

La fiscalia ha mostrat gran enuig i argumenta que el veredicte és contradictori

 

Davant d'aquest veredicte la fiscalia, que demanava per a la processada set anys de presó per un delicte d'homicidi amb l'eximent de "legítima defensa", no ha descartat fer una apel·lació i demanar la nul·litat del judici en entendre que si l'acusada és culpable "no hi pot haver una por insuperable" i que, si és culpable, no se la pot absoldre.

El Ministeri Fiscal ha transmès la seva protesta al Tribunal en entendre que l'objecte del veredicte és "intrínsecament contradictori" segons la mateixa fiscal cap, Rocío Rojo, que assegura no es pot dir que l'acusada és culpable si es presenta una eximent "completa" per por insuperable.

Una punyalada "desproporcionada"

El jurat, en el seu veredicte, ha considerat també que la processada havia causat la mort de la seva parella de manera fortuïta però també que la punyalada que li havia clavat havia estat "desproporcionada", encara que ella temia per la seva integritat.

La dona va apunyalar "mortalment" al cor la seva parella "per gelosia"

 

Els fets que s'han jutjat aquesta setmana a la sala de l'Audiència van tenir lloc el 2 de setembre del 2018. Aquell dia, T.C.A., de 28 anys, va apunyalar "mortalment" al cor la seva parella sentimental per "la gelosia d'ambdós" en una forta discussió després de venir de prendre copes.

El judici es va iniciar divendres passat 18 d'octubre i aquest dijous ha tingut lloc el veredicte després de diversos dies de deliberació per part del jurat.