Abdelaziz El Yechioui Ourzat és l'home de 29 anys de nacionalitat espanyola i d'origen marroquí acusat per la policia de Hampshire d'haver assassinat la seva exparella, la noia de 28 anys de Cornellà de Llobregat Cristina Ortiz Lozano.

Conegut com a Abrasis Ourzat, el jove, ara sota custòdia policial i acusat formalment del crim, havia marxat al Regne Unit amb la Cristina feia un parell d'anys. Es coneixien de tota la vida del barri de Cornellà i eren parella des de feia anys. Hi van anar per intentar guanyar-se la vida, però van posar punt final a la relació després de l'estiu.

Viatge mortal a Southampton

Passades les vacances, que la Cristina va passar a Catalunya, ell va anar a visitar la seva exparella a Southampton. Va ser el passat dissabte 21 de setembre al vespre que va assaltar-la a casa seva. Els crits van alertar els veïns i a la policia. Quan van arribar, la dona estava apunyalada i malferida. Va acabar morint al mateix lloc dels fets.

La policia també hi va trobar, greument ferit, Abdelaziz El Yechioui Ourzat. Es va intentar suïcidar després d'haver matat la seva exparella. El jove de 29 anys va quedar detingut i ingressat a l'hospital. Aquest dilluns, després de rebre l'alta, ja va poder ser interrogat per la policia i acusat del crim.

Futbolista des de petit

Abrasis Ourzat va néixer l'11 de març de 1990 a Barcelona, els seus pares són marroquins i ell ja té la nacionalitat espanyola. Ara haurà de respondre dels seus actes davant les autoritats judicials angleses. Està acusat del crim de la Cristina.

Des dels 5 anys que jugava a futbol. Havia passat per molts dels equips base del Baix Llobregat. Va ser a la Unió Esportiva Sant Ildefons on des de petit ja va despuntar com un jugador fort i amb molta tècnica. Hi va militar fins als 17 anys, allà també feia d'entrenador dels més petits.

Amb 17 anys va fitxar pel FC Sant Boià tot i que no va deixar mai d'entrenar i formar-se com a tècnic, alhora que estudiava, amb la Cristina, i seguia treballant cada dia.

Una lesió el va apartar de la primera línia

Just quan va fer 18 anys va marxar a França on va fitxar per una categoria inferior de l'OGC Nice, un equip de la primera divisió gal·la. Allà hi va jugar fins que una lesió al genoll el va apartar de la primera línia. Va haver de deixar el futbol professional, tot i que va seguir jugant en categories amateurs d'equips del Baix Llobregat.

"No era una persona violenta"

Qui el coneix assegura que no era una persona violenta. Vivia amb els seus pares i el seu germà petit en un pis a menys de 100 metres de casa dels pares de la Cristina, el Manuel i l'Antonia. Sempre havia entregat la seva vida al futbol i a la seva parella, però els darrers mesos sí que havia experimentat canvis.

La relació que tenia amb la Cristina, que s'havia iniciat feia anys, s'havia anat complicant els darrers mesos. Ho havien deixat i tornat a provar algunes vegades, però finalment ho van deixar estar. Va ser passat l'estiu que van posar punt final a la relació.

I el passat dissabte 21 de setembre va anar a Southampton amb la pitjor de les intencions: assassinar la seva exparella. I tenia intenció també de posar fi a la seva vida. Això últim no ho va aconseguir.