Fa temps que la direcció i els professors d'un institut asturià estan preocupats amb un perillós joc que s'ha posat de moda entre els seus alumnes i que ha causat fins a 40 casos de lesions a les seves aules. L'abecedari del diable consisteix que un nen rasqui la mà o el canell a un altre nen amb l'ungla mentre recita l'abecedari i diu una paraula que comença amb cadascuna de les lletres. Per cada paraula que diu, la rascada és més profunda i forta fins a arribar a la lletra Z. L'agressor fa servir fins i tot una tisora per agredir el company. Els professors de l'IES de Lugones, amb 165 alumnes, van haver d'aturar el problema de soca-arrel, segons informa El Comercio.

Ferides amb sang

Al final del joc, els alumnes queden amb les mans marcades amb ferides profundes, de vegades amb sang. Algunes versions més perilloses inclouen l'ús de punxons. Tota la comunitat educativa, tanmateix, ja estava avisada: el joc no és nou. L'Associació contra l'Assetjament Escolar d'Astúries (ACAE) ja va alarmar el maig del 2017 sobre aquestes pràctiques, encara que fins ara no s'havia registrat un cas tan greu com el d'aquest institut d'Astúries.

Sospites dels docents

Mario Prendes, director de l'IES Astures, destaca a El Comercio que les pràctiques es van detectar fa una setmana, quan van veure que alguns nens tenien ferides a les mans. "Un cas podia ser fortuït, però quan vam veure que es començava a estendre vam decidir agafar uns nens perquè ens diguessin per què tenien aquestes marques i va ser quan ens van explicar què era aquest joc", explica Prendes.

Aquesta sàdica pràctica que es posa de moda entre els alumnes se suma a la de La balena blava, que ja va posar en alerta pares i professors i que consistia que la víctima havia de passar reptes durant 50 dies. L'última prova consistia en el suïcidi del participant.