Abatut mortalment un jove de 30 anys amb problemes mentals que aquest dilluns al vespre va atacar un agent de la Guàrdia Civil a Andorra, a Teruel. L'home que ha mort va patir un brot psicòtic i els veïns van avisar al 112 i també a la Guàrdia Civil, que es va desplegar a la zona.

Es tracta d'un noi que es deia Joel i que vivia amb els seus pares i eren molt coneguts en aquest municipi, Andorra, que sembla que tingui mala sort. Fa pocs mesos un delinqüent comú va disparar contra dos Guàrdia Civils i l'any 2017 Igor el Ruso també va assassinar dos policies.

Va patir un brot psicòtic

Segons detallen diversos mitjans locals, de fonts de la Guàrdia Civil, al voltant de les cinc de la tarda es va rebre l'avís que el jove, amb una arma blanca i un tornavís, fora de si, estava amenaçant a la seva família.

En un primer moment van ser sanitaris els que van intentar calmar el jove, tot i que no va ser possible. Amb l'arribada de la Guàrdia Civil, el noi es va posar més nerviós i va intentar atacar un dels agents.

Va intentar clavar el ganivet a un dels agents, fent un tall a l'armilla antibales que portava el funcionari de la Guàrdia Civil.

Va disparar per repel·lir l'atac

Per repel·lir l'atac, i sempre segons la versió oficial, l'agent va fer ús de l'arma de foc reglamentaria i va abatre el jove, que va caure inconscient a terra. Des de les cinc de la tarda fins a les set, quan es va certificar la mort, els sanitaris van intentar reanimar-lo, tot i que sense èxit.

Un dels germans també va rebre l'impacte d'una de les bales que va disparar l'agent de la Guàrdia Civil. Li va impactar al genoll, tot i que no es pateix per la seva vida. Va ser traslladat d'urgència a l'hospital d'Alcañiz, on va poder ser operat amb èxit.

La Guàrdia Civil ha obert una investigació per aclarir els fets i analitzar si els trets que va fer l'agent, quan va veure en perill la seva vida, van ser correctes. De moment, la versió oficial de la Guàrdia Civil és que sí.