Un home que es va queixar durant un mes de continus mals de cap i convulsions es va assabentar que té més de 700 tènies dins el seu cos. Zhu Zhong-fa, de 43 anys, d'Hangzhou, a l'est de la Xina, va quedar desconcertat en conèixer la notícia.

L'home va decidir buscar ajuda al Primer Hospital Afiliat de la Facultat de Medicina de la Universitat de Zhejiang. El Dr. Wang Jian-rong, del departament de malalties infeccioses, va realitzar una revisió mèdica al Sr. Zhu i li va diagnosticar taenaisis. També va trobar més de 700 tènies a tot el cos del pacient.

Les tenia al cervell, els pulmons i els músculs i tenia forts mals de cap i convulsions

 

Les tènies generalment s'adquireixen a través de la ingestió d'ous de tènia en carn de porc poc cuita o infectada. "Hi ha múltiples presències de lesions al cervell del pacient. També es troben als pulmons i als músculs, dins de la cavitat toràcica, causant danys als òrgans del pacient", va expressar el Dr. Wang.

Segons l'Organització Mundial de la Salut, quan els ous de tènia ingressen en el sistema nerviós central, poden causar símptomes neurològics al pacient, incloses convulsions epilèptiques. Afortunadament, la taenaisis pot tractar-se amb laxants i medicaments, però la dosi i la durada del tractament poden variar a causa de la gravetat de la infecció.