La Fiscalia Provincial ha elevat a 125 anys i sis mesos de presó la pena d'un jove d'una localitat de l'Aljarafe, que respon a les inicials R.B.B., acusat d'abusar sexualment de 13 de menors d'edats compreses entre els 13 i els 17 anys entre 2016 i 2017.

La representant del Ministeri Públic va elevar la seva petició en considerar, una vegada escoltats els testimonis de les víctimes, que dos delictes d'abús sexual a menor de 16 anys amb accés carnal i dos delictes d'abús sexual a menor de 16 anys van ser continuats. Aquest canvi, va elevar la pena de nou a onze anys de presó en els dos primers casos i de quatre a cinc anys de presó en els dos restants.

Quatre dels delictes a menors van ser continuats

 

A més, en aquest escrit de conclusions definitives, la fiscal atribueix un delicte de corrupció de menors -penat amb tres anys i mitjans de presó-, a les sis víctimes a les que contemplava únicament delictes d'abús. D'aquesta manera, inculpa l'encausat d'un delicte de corrupció de menors per cadascuna de les 13 víctimes elevant així la pena un total de 42 anys.

En concret, el Ministeri Fiscal sol·licita onze anys de presó per cada un dels dos delictes d'abús sexual continuat a menor amb accés carnal, nou anys de presó per un delicte d'abús sexual a menor amb accés carnal, cinc anys de presó per cada un dels dos delictes d'abús sexual continuat a menors, quatre anys de presó per un delicte d'abús sexual a menor i tres anys i sis mesos de presó per cada un dels 13 delictes de corrupció de menors.

Les víctimes tenien entre 13 i 17 anys quan es van produir els abusos

 

Tot això, deixa una petició total de 125 anys i sis mesos de presó si bé R.B.B., de ser condemnat en aquests termes, només podria complir el triple de la pena màxima que li atribueixen, això és 33 anys. Igualment, el Ministeri Fiscal sol·licita que l'encausat aboni indemnitzacions entre 3.000 i 10.000 euros als menors, així com se li apliqui la prohibició de comunicar-se i apropar-se a menys de 300 metres de les seves víctimes.

A més, sol·licita que se li imposi la mesura postpenitenciària de 10 anys de llibertat vigilada amb la prohibició d'exercir un càrrec amb accés a menors durant cinc anys i reclama que per a la classificació en tercer grau i el còmput de temps per a la llibertat condicional es refereixin a la totalitat de les penes imposades.

D'altra banda, l'acusació particular que exerceix un dels menors s'adhereix a l'exposat pel Ministeri Públic referent a què R.B.B. va contactar entre els anys 2016 i 2017 amb menors per demanar-los fotografies de les seves parts íntimes així com realitzar actes sexuals a canvi de diners i regals. Respecte a la seva petició, aquesta acusació sol·licita un total de deu anys i mig de presó, en concret, sis anys per continuat d'abús, dos anys per corrupció de menors i tres i mig per corrupció.