Cada dia els Mossos d'Esquadra desmunten alguna plantació de marihuana. Avui ha tocat fer-ho a Susqueda, a la comarca de la Selva, on s'han pogut desmantellar 7.800 plantes i detenir quatre homes, d'entre 19 i 46 anys, de nacionalitat albanesa, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

A primera hora del matí agents del Grup Especial d'Intervenció (GEI) dels Mossos s'ha desplegat, amb uniformitat de camuflatge, a la zona on es creia que els quatre homes s'havien instal·lat i hi havien muntat la plantació.

 

Vivien com animals al mig del bosc

Els operadors del GEI han estat els primers a inspeccionar la zona donada la complexa orografia del terreny, que impedeix accedir amb vehicles motoritzats i obliga a realitzar l'aproximació al cultiu a peu superant zones de gran desnivell.

Plantació Susqueda - CME

Imatge de la zona on vivien els quatre detinguts a Susqueda / CME

Quan han pogut detenir els quatre jardiners i han assegurat la zona, els agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Santa Coloma de Farners han accedit a la plantació. Els quatre homes vivien a la plantació en una improvisada tenda de campanya. Fonts de la investigació han explicat a ElCaso.cat que els quatre vivien com animals amagats al bosc i sobrevivint com podien.

Amagats en una zona boscosa de difícil accés

La investigació es remunta al principi de maig, quan gràcies a l'Ajuntament de Susqueda i la col·laboració ciutadana, es va tenir coneixement de la possible existència d'una plantació de marihuana situada en una zona boscosa i de difícil accés coneguda com el Torrent de Sant Martí de la localitat.

Plantació Susqueda - CME

Imatge de la plantació de marihuana desmantellada pels Mossos, a Susqueda / CME

Els agents durant la inspecció de la zona han localitzat 7.800 plantes de marihuana, en diferents estats de creixement, i diversos refugis precaris que utilitzaven els detinguts per pernoctar i garantir la vigilància de manera permanent. Els quatre detinguts passaran a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners.