Vicky Sevilla, la jove cuinera al capdavant del restaurant Arrels a Sagunt, de 29 anys, ha rebut la seva primera estrella Michelin, convertint-se en la xef més jove d'Espanya en aconseguir-ho. La seva història va començar des del més baix, quan es va trobar sent ni-ni després d'un problema familiar. Així ha estat el seu ascens a la fama.

Vicky Sevilla, la xef amb estrella Michelin més jove d'Espanya

Amb tan sols 17 anys, va intentar estudiar el batxiller artístic, però la seva mare s'hi va oposar, dient-li que no podria guanyar-se la vida pintant quadres. Aquesta desmotivació la va portar a deixar l'institut i convertir-se en ni-ni -ni estudia, ni treballa-, i a buscar-se la vida.

Fugint d'aquesta situació, va acabar a la cuina d'un restaurant de Formentera on li van oferir la seva primera feina per poder mantenir-se.

Encara que en aquell moment no tenia cap noció sobre els fogons, en una entrevista a Euronews, assegura: "La cuina em va salvar la vida". A l'illa balear no només va assolir independència econòmica, sinó que va descobrir la vocació de la seva vida.

De ser ni-ni a l'alta cuina

Després d'adonar-se que havia trobat la seva gran passió, es va iniciar en l'escola d'hostaleria, estudiant i treballant al costat de prestigiosos cuiners valencians i prenent contacte amb l'alta cuina per primera vegada.

Amb aquest rodatge i als 25 anys, va decidir deixar el restaurant en què cuinava, Saiti, del xef Vicente Patiño. Va ser llavors quan es va plantejar les opcions de la seva acabada d'estrenar carrera.

Xef Vicky Sevilla / RRSS

Xef Vicky Sevilla a la gala Michelin / RRSS

I gràcies a la seva dona va acabar convençuda d'obrir el seu propi restaurant, donant a llum Arrels, localitzat en unes cavallerisses del segle XVI remodelades en el seu Sagunt natal, a València.

Encara que ara compta amb un Sol de la Guia Repsol i una estrella Michelin, l'inici va ser especialment dur, tal com explica al mateix mitjà: "El primer dia que vam obrir totes les taules estaven ocupades per amics meus. Totes menys una, que no va tornar mai."

Sol Repsol i estrella Michelin amb els seus menús de menys de 50 euros

Sense ingressos durant els mesos inicials, Sevilla explica que va aprendre des del principi a oferir una cuina molt senzilla perquè el pressupost no donava per oferir caviar o ingredients luxosos.

Tanmateix, això li ha permès mantenir una línia de preus més que assequibles per als amants de la gastronomia més humils, tot i que encara no s'apropa al menú Michelin més barat d'Espanya.

Així, els seus menús oscil·len entre els 85 euros -el més car- i els 45 euros -el més barat-, permetent als clients que els van donar suport des del principi continuar menjant a Arrels.

Ara no només són els seus fidels seguidors qui omplen les taules: des de la gala en què se li va atorgar l'estrella Michelin, han rebut trucades sense parar, arribant a les 500 reserves en 24 hores i omplint l'agenda fins a mitjans de març.

"Hem estat treballant molt fort per arribar fins aquí, tot l'equip està contentíssim", celebra en l'entrevista citada.

La seva jornada de 15 hores diàries l'ha fet sacrificar relacions, amistats i moments familiars, però intenta conciliar-lo aixecant-se a les sis del matí per gaudir del seu fill abans d'anar a la feina.