La Policia Nacional investiga la mort d'un home de 33 anys denunciat per violència de gènere i a qui buscaven per ser detingut des de diumenge per una nova denúncia de la seva exparella.

Un maltractador reincident en recerca i captura

Diumenge una jove denunciava a Granada la seva exparella, un home de 33 anys, per violència de gènere. Segons el seu relat, el noi, que comptava amb múltiples antecedents de maltractament, l'havia amenaçat, incomplint l'ordre d'allunyament que tenia d'ella.

Policia Nacional / Europa Press

Policia Nacional / Europa Press

A causa de la denúncia, la víctima, classificada en "risc extrem", va ser traslladada a una casa d'acollida per a dones maltractades com a mesura de protecció després de les amenaces.

Els nivells de protecció policial per a les víctimes de violència de gènere oscil·len entre el "no apreciat" i l'"extrem", entre els quals n'hi ha tres més. Cada un indica el grau de risc de ser atacada pel seu maltractador.

El troben mort a la banyera

Paral·lelament, la Policia Nacional va començar a buscar l'agressor per detenir-lo, però en entrar a la seva casa al barri de La Paz de la capital granadina aquest dilluns, els agents van trobar el jove mort a la banyera.

Es va certificar la seva mort i un forense va autoritzar l'aixecament del cadàver per fer-li una autòpsia. Els resultats ajudaran a aclarir les circumstàncies de la seva mort que, de moment sembla natural, a causa d'una possible parada cardiorespiratòria, detalla el mitjà Ideal.

Investiguen la causa de la mort

Aquest mitjà també relata que al barri de La Paz s'havia disparat la falòrnia que l'home havia estat assassinat amb diversos trets, teoria descartada pels investigadors policials, que esperen que l'autòpsia determini la causa de la mort.

Assassinat Policia Científica / EFE

Imatge d'arxiu de la Policia Científica / EFE

L'exparella d'aquest maltractador reincident, que tenia diverses denúncies prèvies per violència de gènere, era l'única dona classificada amb el màxim risc, "extrem", de la província de Granada en els últims mesos.

Dos assassinats de gènere el mateix dia

Aquests fets es produeixen menys d'una setmana després dels dos assassinats masclistes que van tenir lloc a Sabadell i a Pozuelo de Alarcón, a Madrid, el passat 22 de juliol.

La víctima de la ciutat barcelonina va ser assassinada a ganivetades i amagada pel seu marit en un bagul. Dies després, l'home es lliurava a la comissaria dels Mossos d'Esquadra per confessar els fets.

Sabadell Rambla

Rambla de Sabadell / Google Maps

Per la seva part, la dona de Madrid va ser assassinada també pel seu marit a cops al cap.

Assassinades a punyalades i cops pels seus marits

Va ser un veí qui va trobar la víctima estirada a terra, davant de la porta de casa seva, inconscient i amb una ferida al cap. Quan els efectius d'emergències van arribar ja era massa tard i només van poder certificar la seva mort.

Presumpte crim masclista a Madrid / 112

Crim masclista a Madrid / 112

Segons la investigació, la dona va tenir una discussió amb la seva parella dins del xalet en el qual vivien. Després, va intentar fugir cap al carrer, sense èxit, ja que el seu marit la va agafar i li va donar diversos cops amb un gerro al cap, que van resultar mortals. L'home va ser detingut amb la roba plena de taques de sang.