Podria semblar l'escena d'una pel·lícula d'acció. Sempre quan els dolents s'escapen acaben saltant per algun lloc on dos transportistes mouen un vidre pel mig del carrer. El vidre acaba fet miques i el lladre, sense gairebé ni una rascada, segueix la seva fugida. Però no hi pot haver més distància entre les pel·lícules i la realitat.

Un vidre transparent al mig del carrer, fent pantalla, en un lateral d'un carril de bici i patinets pot ser molt perillós i, fins i tot, convertir-se en una trampa mortal.

Cristal Barcelona

Imatge del vidre, al mig del carrer, a Barcelona / Eduard Pujol

A Barcelona aquest dimarts el periodista Eduard Pujol va detectar al carrer d'Indústria, a tocar del carrer de Marina, un vidre deixat en un carril de bicis i patinets.

Un vidre deixat al mig del carril bici al carrer Indústria de Barcelona

Tal com es pot veure a les imatges que ha publicat Pujol, algú va deixar el vidre al costat de dos contenidors de rebuig sense valorar la perillositat que genera, tenint en compte que per aquest carril hi passen ciclistes. Si un usuari d'aquest carril no veu el vidre i impacte contra ell, tenint en compte la velocitat amb la qual van els conductors de bicicletes i patinets, la desgràcia pot estar servida.

"Una Barcelona caòtica i desordenada acaba sent una ciutat lletja, desorientada, bruta i perillosa", assegura el periodista, en una piulada al seu compte de Twitter, per criticar la gestió d'Ada Colau i Jaume Collboni.

Cristal Barcelona 3

El vidre, al carril bici del carrer d'Indústria, a Barcelona / Eduard Pujol

Des de l'Ajuntament de Barcelona, segons van assegurar a Twitter, van comunicar l'incident als responsables de la zona per tal de treure del vidre de la via públic i evitar així un accident. "Si algú pren mal tot seran plors i excuses", sentencia el periodista.

Barcelona, la ciutat amb més delicte per habitant de l'Estat

Barcelona és una ciutat insegura? Les dades del Ministeri de l'Interior espanyol així ho avalen, sí. És més, segons la nova remesa de dades, del primer semestre de 2021, la capital de Catalunya és la primera ciutat en delictes entre la llista de municipis més grans, pel que fa a tot l'Estat espanyol.

Les dades que cada trimestre actualitza el ministeri, amb dades de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, els Mossos d'Esquadra, l'Ertzaintza, la Policia Foral i les policies locals, posa de relleu que Barcelona és la ciutat de l'Estat on es produeixen més delictes amb relació als seus habitants.

Exactament, està registrat un delicte per cada 29,8 habitants -dada aconseguida dividint el total de fets delictius del primer semestre amb la població de la ciutat a 2020, 1.664.182 persones. Unes dades que situen Barcelona per davant de ciutats com Palma, Madrid i València.