El ballarí Rafael Amargo és el cap d'una organització criminal que traficava amb droga a la seva pròpia casa, segons les conclusions a les quals ha arribat un jutge que investiga el cas.

Rafael Amargo va ser detingut per organització criminal i tràfic de drogues

Jesús Rafael García Hernández, conegut popularment com Rafael Amargo, és un famós ballarí i coreògraf que, fa gairebé un any, va ser detingut per la seva presumpta implicació en dos delictes: organització criminal i tràfic de drogues

Tot va començar amb una investigació de la Policia Nacional, ja que tenia moltes sospites que traficava amb drogues de disseny. Per aquest mateix motiu van detenir quatre persones per la seva relació amb el narcotràfic, entre les quals es trobava Rafael Amargo, la seva parella i el seu productor.

El ballarí i els altres tres detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs

Després de passar a disposició judicial tots els detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs, però se’ls va retirar el passaport, se'ls va prohibir sortir d'Espanya i, a més a més, tenien l'obligació d'acudir als jutjats dos cops al mes.

Rafael Amargo/ EuropaPress

Rafael Amargo és el líder d'una organització criminal dedicada al tràfic de drogues, segons les conclusions a les quals ha arribat el jutge instructor del cas / Europa Press

Rafael Amargo era el líder d'aquesta organització criminal 

El jutge instructor que porta aquest cas, després de les investigacions, ha conclòs que Rafael Amargo era el líder d'aquesta organització criminal i que, principalment, venia metamfetamina i ho feia des de la seva pròpia casa amb l'ajuda de la seva xicota i de mules, que són les persones encarregades de fer arribar la droga als punts de venda.

Pertinença a organització criminal i delicte contra la salut pública

Els consumidors anaven fins a casa del ballarí, pujaven al pis, li compraven la droga i, al cap de pocs minuts, abandonaven l'habitatge, segons les conclusions a les quals ha arribat Juan Ramón Reig, el jutge instructor del cas, que ha explicat que els investigats podrien estar cometent dos delictes: un de pertinença a organització criminal i un altre contra la seguretat pública.

"Després de diversos minuts en el domicili, sortien amb la substància adquirida, que per la quantitat intervinguda, excedia del que es pot considerar per autoconsum"

"Els compradors accedien després de fer clic al botó del porter automàtic corresponent o després de fer una trucada. Després de diversos minuts en el domicili, sortien amb la substància adquirida, que per la quantitat intervinguda, excedia del que es pot considerar per autoconsum", explica l'auto judicial, on també s'explica que per repartir la droga feien servir 'mules' que portaven la droga als consumidors finals o bé a peu o bé contractant treballadors d'Uber. 

La investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets, ja que els quatre sospitosos es podrien enfrontar a penes de presó i a sancions econòmiques molt elevades pels fets.