Més detinguts relacionats amb els Mossos d’Esquadra arrestats abans-d’ahir a Tarragona. Si en un primer moment es van detenir a tres agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona, aquest dijous la policia catalana, segons ha pogut saber ElCaso.cat, ha detingut quatre persones més també relacionades amb el cas.

Tal com es va saber ahir, els agents arrestats estan acusats de falsificació, malversació i revelació de secrets

Relacionats amb un delicte contra el tràfic de drogues

Els detinguts avui, tres civils i un agent dels Mossos d’Esquadra en excedència, també tenen relació amb el presumpte delicte del tràfic de drogues. Com les detencions dels tres agents dels Mossos del grup antidroga de dimarts, les d’aquest dijous també les ha ordenat el superjutge de Reus, el titular d’instrucció 3, Diego Àlvarez de Juan.

Els Mossos d’Esquadra, de moment, no han donat més detalls sobre les detencions practicades avui, tampoc quin paper tenien els arrestats i quin tipus de negoci tenien, presumptament, amb els tres investigadors.

Fonts de la policia catalana asseguren que els agents arrestats havien col·laborat amb els nous detinguts, un extrem que no s’ha pogut encara confirmar i que s’espera poder conèixer en més detall de les investigacions d'Afers Interns quan el jutge aixequi el secret d’actuacions. 

Llibertat amb càrrecs pels tres Mossos

Els tres agents dels Mossos de la Unitat d'Investigació (UI) de Tarragona van passar la nit a la comissaria de Cambrils, després de ser detinguts a Tarragona, i l'endemà van passar a disposició del jutge. Fiscalia no va demanar cap mesura cautelar i van ser deixats en llibertat amb càrrecs amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge que porta el cas, el 3 de Reus, quan siguin requerits. En ser la peça secreta, els tres investigadors no van declarar ni contestar a cap pregunta del jutge quan van ser entregats a Diego Àlvarez de Juan.

Per la seva banda, la Direcció General de la Policia va obrir un expedient informatiu als tres policies i de manera cautelar els van retirar de les seves funcions, fins que s'aclareixi el seu paper en l'entramat que investiga la Divisió d'Afers Interns (DAI) dels Mossos d'Esquadra.

El director general, Pere Ferrer, avui, i el mateix conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ahir, s'han felicitat per la feina feta per la DAI per tal d'aïllar a les pomes podrides de l'organització policial.