Nou cas de tràfic de persones amb l’objectiu de l’explotació sexual a casa nostra. La Policia Nacional ha desmantellat dos pisos que funcionaven com a prostíbuls a Tarragona i Reus i ha pogut alliberar algunes de les dones que hi havia segrestades i obligades a prostituir-se per pagar un deute que havien contret amb la màfia que les explotava del viatge de Colòmbia a Barcelona

Una de les dones que estava en un d’aquests pisos del Camp de Tarragona va posar els fets en coneixement de la policia, que va poder estirar el fil i assessorar a les víctimes per tal que formalitzessin la denúncia i poder actuar contra la màfia que les tenia controlades. Les dones eren reclutades en origen i després de ser enganyades amb falses promeses de feina i condicions de treball dignes, eren obligades a realitzar pràctiques sexuals sense protecció i sense condicions d'higiene. També les obligaven a consumir cocaïna i a lliurar el 50% dels ingressos obtinguts als explotadors. Havien d'estar disponibles les 24 hores del dia, cada dia de la setmana, i que només podien sortir dues hores del pis, per comprar.

Captades amb falses promeses a Colòmbia

La Policia Nacional va fer seguiment del cas i van entrar als pisos, on van poder alliberar les dones. Les que van voler denunciar, per evitar que fossin maltractades o expulsades dels pisos on estaven, on també podien dormir, van sol·licitar acollir-se a la condició de testimoni protegit. Un dels prostíbuls desmantellats estava regentat per dos ciutadans, un colombià i un altre espanyol, i tenia una dona, també de nacionalitat colombiana, que feia les tasques de ‘mami’ o encarregada del pis; tots tres han quedat detinguts com a caps de la banda que explotava sexualment a les noies.

En les seves declaracions les joves retingudes van explicar que van ser captades a Colòmbia per una persona de la mateixa nacionalitat, sota la promesa de condicions laborals millors. El viatge va ser finançat per un prestador de Colòmbia i van volar des de Colòmbia a Barcelona, ​​instruïdes per la captadora. Arribades a Catalunya, la dona que les havia enredat els hi va dir que s'havien de prostituir perquè no podia mantenir-les i davant la situació de vulnerabilitat que tenien es van veure amb l'obligació d'acceptar-ho. 

Agredien a les noies si no complien

L’encarregada agredia a les víctimes si no complien amb les restriccions i les cites que tenien amb els clients. Un dels arrestats masculins, de nacionalitat colombiana, era l’encarregat, segons les investigacions de la policia, de captar les noies en origen. El tercer arrestat, de nacionalitat espanyola, s’encarregava de vigilar els dos pisos i controlar les cites entre les víctimes i els clients, quedant-se el 50% dels ingressos obtinguts per les noies. En les entrades als dos pisos es van intervenir sis telèfons mòbils, un ordinador, un passaport d'una de les víctimes, diversa documentació i diners en metàl·lic per un import de 2.130 euros.