Serveis Penitenciaris investiga un nou incident en una presó de Catalunya. Dilluns a la tarda es va registrar un nou atac contra una funcionària de la presó de Mas d'Enric en el moment que feia el control de les cel·les, en aquesta presó de Tarragona.

Segons ha denunciat el sindicat CSIF, un pres es va despullar i va quedar-se a l'interior de la seva cel·la en un moment que havia de sortir per provocar una trobada amb una funcionària. L'home estava a l'interior de la seva cel·la completament despullat i s'estava masturbant.

La intenció del pres, asseguren des del sindicat, era provocar un enfrontament amb la funcionària responsable d'aquella zona i alhora, "menyscabar la seva dignitat com a treballadora i com a dona".

Un pres amb antecedents

No és el primer cop que aquest intern, que està a la presó de manera preventiva, encara sense condemna ferma, té incidents amb funcionaris o altres interns i alguns cops ha protagonitzat enfrontaments amb altres treballadores del centre penitenciari que han consistit en insults i actes vexatoris contra les treballadores de la presó de Mas d'Enric.

El pres, de nacionalitat espanyola, va ser aïllat i va ser sotmès a un control mèdic a la divisió de salut mental de la presó per confirmar si pateix algun tipus de transport i després poder avaluar el seu comportament i també poder-lo sancionar per aquests fets greus.

"Sense protocols", segons el sindicat

El sindicat assegura que el Departament de Justícia no actua amb prou contundència contra els atacs sexuals que pateixen les funcionàries a les presons catalanes si bé hi ha lleis que protegeixen a les dones d'agressions, abusos i assetjaments per part dels homes. També lamenten que "no existeixin protocols" per evitar conductes sexistes o masclistes per part dels interns de les presons catalanes.

Més atacs sexuals contra funcionàries de presons catalanes

La setmana passada, el dilluns 12 de juliol, un intern va amenaçar i va dirigir gestos obscens a una funcionària de la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès. A la mateixa presó, dies abans, un intern es va colar en un lavabo de la presó que estava restringit només a funcionaris i va atacar sexualment una treballadora de la presó.

Preso Quatre Camins

Imatge de l'exterior de la presó de Quatre Camins, a la Roca de Vallès / ElCaso.cat

Tot i que la dona es va poder apartar del pres, l'intern la va agafar per les espatlles perquè li fes un petó a la boca. La dona va entrar en un episodi de pànic, tal com va denunciar també el sindicat CSIF. El pres va ser aïllat i va ser sancionat.