Quatre persones han estat detingudes per una presumpta agressió en grup a Punta Umbría (Huelva). La Guàrdia Civil ha actuat després de veure el vídeo en el qual obligaven un home amb discapacitat a beure oli d'una ampolla com si fos aigua (que sembla, a més, oli per a cotxes, el que podria haver-li provocat problemes interns a l'organisme) i després el ruixaven cruelment a canonades amb un extintor a poc més d'un metre de distància. Les imatges han estat difoses a les xarxes socials i, segons ha avançat EFE, els agents les estan analitzant en aquests moments. Des de la policia han assegurat que no descarten més arrestos, a més dels quatre implicats en el brutal assetjament que pretenia humiliar públicament l'individu.

Humiliació pública i rialles pel tracte inhumà cap a l'home

El vídeo va ser identificat en un primer moment per la Policia Local de Punta Umbría, que en veure les imatges on un grup de joves ataca i humilia un home, van traslladar-les a la Guàrdia Civil. Un cop va arribar al cos policial, aquests van obrir una investigació per esclarir la presumpta agressió en grup, a través de la Policia Judicial de Huelva. La localització de les persones va arribar aquest dimarts al matí amb els dos primers detinguts acusats de gravar i cometre l'assetjament. Aquest dimecres van arrestar dos més per la seva suposada participació en els fets. 

En el vídeo publicat a xarxes es pot veure com el grup de joves, sense una motivació més enllà que una suposada diversió, llencen objectes a la víctima, descarreguen un extintor a pocs metres de distància d'aquesta i l'obliguen a beure oli que sembla per cotxes. Tot això, mentre les rialles són constants envers ell i el vexen amb força crueltat. L'ajuntament de Punta Umbría hauria senyalat que l'home agredit es tracta d'una persona molt coneguda a la localitat andalusa i que podria patir problemes mentals.