La jutgessa del cas Alcàsser ha ordenat l'anàlisi de cabells i altres proves del cas que podrien trobar restes de l'ADN claus per a la resolució del cas, que va començar el novembre de 1992.

La jutgessa del cas Alcàsser ordena analitzar noves proves

La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 6 d'Alzira, a València, que investiga el cas conegut com a crim d'Alcàsser, ha ordenat l'anàlisi de cabells i altres evidències del cas.

Ha pres aquesta decisió a petició d'una de les acusacions populars recentment personades en la causa. Segons han confirmat fonts judicials, s'ordena la tramesa d'aquestes evidències a l'Institut Nacional de Toxicologia perquè es busquin restes de l'ADN.

Així mateix, s'ha ordenat a la Guàrdia Civil una nova inspecció ocular dels vehicles de Miguel Ricart, condemnat per aquests fets, i Antonio Anglés, també implicat i desaparegut des d'aleshores, per part de l'Equip Central d'Inspeccions Oculars (ECIO) de l'Institut Armat.

Incriminar Antonio Anglés, pròfug i en parador desconegut

El segrest i assassinat el novembre de 1992 de Miriam, Toñi i Desirée, les tres nenes d'Alcàsser, a València, d'entre 14 i 15 anys, que van ser violades i torturades fins a la mort pel pròfug Antonio Anglés i el seu company Miguel Ricart -en llibertat des de 2013-, va mantenir en joli a Espanya durant més de dos mesos, fins que van aparèixer els seus cadàvers.

Investigacions posteriors han seguit la pista del possible parador d'Anglés, en cas de continuar viu, o la confirmació de la seva mort, que va poder haver-se produït en llançar-se al mar des d'un vaixell amb rumb a Dublín.

Admeses per a la seva nova anàlisi

Perquè 30 anys després, moltes de les incògnites segueixen sense resposta 30 anys després i el presumpte autor continua sense passar per judici.

Aquesta última anàlisi, sol·licitada per l'Associació Laxshmi per a la Lluita contra el Crim i la Prevenció el setembre passat, demanava de tornar a analitzar onze cabells trobats als cadàvers apareguts el 1993.

Si els informes que ara s'han ordenat a l'Institut Nacional de Toxicologia demostren que l'ADN es correspon amb el d'Antonio Anglés, suposaria la prova principal per portar-lo a judici en cas que fos localitzat i detingut.

A la recerca dels testimonis del vaixell 'City of Plymouth'

Respecte al seu parador, a finals de febrer d'aquest any es va unir al procés el testimoni d'un mariner del vaixell City of Plymouth, que tenia com a rumb Irlanda i en el qual el pròfug va poder haver anat com a polissó.

També es va afegir la declaració d'un empleat d'una agència de transports que, segons alguns testimonis, va parlar per telèfon amb Antonio Anglés el març de 1993, quan l'assassí fugia de la justícia a bord del vaixell.