Beatriz Zimmermann, mare de les dues nenes d'un i sis anys desaparegudes des de dimarts passat juntament amb seu pare a l'illa de Tenerife, ha volgut llançar un missatge d'esperança en el qual es mostra convençuda que les seves filles, Anna i Olivia, es troben bé.

El pare de les petites les va segrestar dimarts, i malgrat que les hipòtesis són diverses, les autoritats contemplen la possibilitat que el pare hagués acabat amb la vida de les menors llançant-les al mar. La Guàrdia Civil ha centrat la seva recerca al mar.

"Jugaran i correran felices"

"El meu missatge és que enviïn molta llum i amor a les nenes, que estic segura que estan bé. Que no mirin les notícies alimentant la mala energia, que tothom pensi que les nenes són una bonica llum que estan protegides i que quan menys ho esperem estaran jugant i corrent felices", recull el missatge publicat per COPE Canàries.

Anna i Olivia desaparegudes / Ministeri d'Interior

Anna i Olivia desaparegudes / Ministeri d'Interior

Beatriz acaba el text desitjant que tothom "tingui una emoció forta de què apareguin i que donin les gràcies per endavant, sentint de cor que ja estan amb la seva mare". Durant el dia d'ahir, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Güímar va dictar una ordre internacional de recerca de Tomás Gimeno i les seves filles.

Relat del segrest familiar

La Guàrdia Civil fa cinc dies que treballa intensament per trobar Tomás Gimeno i les seves dues filles menors d'edat. El 27 d'abril Tomás va retirar 70.000 euros del banc i es va emportar les nenes. Va trucar a Beatriz, la mare, i va dir-li que no tornaria a veure les seves filles.

Tomás es va emportar les menors al seu vaixell. Allà hi va haver una troballa inquietant: quan van localitzar l'embarcació abandonada al Puertito de Güímar, van trobar sang al seu interior. La sang actualment està sent analitzada per saber si pertany a Tomás o a les seves filles.

Vaixell Tenerife Anna Olivia Tomás / EFE

A més, a la zona on va ser localitzada l'embarcació, a la deriva i sense ocupants a bord, va ser recuperada una cadira infantil per a vehicles que estava flotant al mar.

La hipótesi més devastadora

Fonts de la investigació insisteixen de forma reiterada que hi ha obertes diverses vies i que no es descarta cap hipòtesi.

Ara bé, la suposició que agafa més força és la que Tomás podria haver acabat amb la vida de les seves filles menors. La Guàrdia Civil ha centrat els seus esforços en buscar les nenes al mar.

Així mateix, es manté l'ampli dispositiu de recerca format pel servei aeri i marítim de la Guàrdia Civil, el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) i la Unitat Orgànica de Policia Judicial, que és al capdavant de la investigació. A més, aquest dissabte es van sumar agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de Madrid.