Una nena de 14 anys va viure un malson en haver hagut de donar a llum en ple carrer, ja que els sanitaris de l’Hospital General de Tapachula (Mèxic) li van negar l’entrada al centre. Com a resultat de no haver rebut atenció mèdica en un moment tan crític, el nadó va morir poc després de néixer.

L'incident va tenir lloc el matí del 12 de novembre a la localitat mexicana de Chiapas. La menor va acudir a l'hospital acompanyada de la seva mare i d'alguns altres familiars a primera hora, afligida per dolors de part. No obstant això, quan van arribar el personal del centre li va negar l'accés, per la qual cosa es va veure obligada a donar a llum a les portes de l'hospital, en ple carrer.

El nadó va néixer a sobre d’un cartó

En un intent per fer que el bebè naixés en condicions menys insalubres, els familiars van trobar un cartó i la jove va tombar-se a sobre mentre la seva mare la cobria amb una manta, intentant protegir la intimitat de la seva filla. Cap metge va sortir a ajudar-la, no fins després d'haver-se confirmat la mort del nadó. Llavors van intentar realitzar maniobres de reanimació, sense èxit.

Per les xarxes s'ha viralitzat un vídeo gravat per un dels familiars de la nena, en el qual es pot veure com una infermera surt, mentre la jove es trobava en ple part, només per demanar a la persona que no gravés l'escena. En cap moment va ni tan sols apropar-se a la menor per auxiliar-la.

La Secretaria de Salut de Chiapas ha compartit un comunicat en el qual informa sobre l'inici d'un procés administratiu per determinar perquè no es va brindar atenció mèdica a la nena, i per responsabilitzar als sanitaris que han comès aquesta negligència. Per altra banda, els usuaris de les xarxes han mostrat la seva indignació i han criticat durament l'actuació del personal, i han lamentat que una nena tan jove hagi hagut de passar per una situació tan traumàtica.