Surten a la llum les múltiples negligències mèdiques comeses suposadament per una clínica de cirurgia estètica privada de Madrid. Una de les seves pacients es troba ingressada a l'UCI, lluitant entre la vida i la mort, després d'haver-se operat en el centre. Ara, una multitud de dones afectades per la mateixa clínica han fet públiques les males experiències i destrosses estètiques que els han fet.

Silvia Idalia és una jove madrilenya de 34 anys que el mes d'abril passat es va sotmetre a una triple operació estètica a la clínica privada CEME, situada a Madrid. Encara que l'operació va anar bé, el postoperatori es va complicar fins al punt que Silvia es troba en coma induït i molt crítica, a causa d'una infecció que ha afectat els òrgans vitals.

Entre 30 i 50 dones afectades per la mateixa clínica

El cas ha generat molt enrenou per la gravetat de l'estat de salut de Silvia, i és que els seus familiars afirmen que la dona pot morir "en qualsevol moment". Arran de la notícia, altres dones afectades per la mateixa clínica han parlat, si bé algunes portaven denunciant les presumptes negligències públicament en un compte d'Instagram des de l'any 2021.

Una de les afectades, i la impulsora del compte @afectadasclinicaceme, on acumula més de 1.300 seguidors, ha parlat amb El Español per relatar la seva experiència. Ella es va operar el 2019 per igualar-se els pits i, segons exposa, el metge ho va fer al revés: va augmentar la mida del pit gran i va quedar encara més desproporcionat. Com a resultat, la clienta va haver d'operar-se dues vegades en un altre lloc per arreglar-lo.

Una altra afectada ha explicat a El Español que, en el seu cas, va rebre un tracte "molt dolent" en la seva operació. En despertar-se, va veure que no li havien tocat els braços, una de les zones que la clienta va demanar expressament d'operar, i li van treure greix dels genolls, cosa que no havia demanat; a més, un altre dels retocs ho van fer malament i li van aparèixer bonys "per tot arreu", declara al mitjà.

Una dona explica també que conserva el seu pit "de miracle": després de tres dies tenint un gran dolor, va tornar a la clínica i va veure que al pit operat hi havia necrosi i era tot negre. Una altra afectada relata que gairebé perd el pit després d'operar-se amb la clínica, i que li ha quedat una cicatriu "horrorosa que no té solució", publica El Español.

La clínica ha demandat les afectades per difamació

Les dones afectades per les suposadament negligències mèdiques comeses a la clínica també afirmen al mitjà que han arribat a rebre amenaces per part del propietari de la clínica, el cantant i empresari Rafa Tena. La impulsora del compte d'Instagram explica que des de la clínica la van amenaçar de demandar-la per difamació.

Tal com afirmen en el compte d'Instagram d'afectades, on comparteixen els pèssims resultats de moltes operacions, moltes clientes han decidit emprendre accions legals contra la clínica en veure la destrossa que els havien fet i les nombroses negligències comeses a tot el procés.