La Guàrdia Urbana de Lleida ha detingut aquesta passada matinada un jove després que aquest agredís violentament els agents, que li han demanat que s'aturés perquè conduïa un patinet elèctric a gran velocitat i sense casc, segons informa el diari lleidatà SEGRE.com. Els urbans han advertit el jove des del vehicle policial, però el noi ha fet cas omís i ha fugit per la vorera fins a intentar accedir a un portal del número 91 de l'avinguda Prat de la Riba.

El jove ha fugit en veure els agents

Els fets han tingut lloc a les 00.32 hores. La Guàrdia Urbana realitzava el seu servei de control i seguretat pels carrers de la capital del Segrià quan han detectat un jove que circulava amb un patinet elèctric a gran velocitat i sense casc, per la qual cosa l'han volgut aturar per sancionar-lo, ja que incomplia la normativa. Tanmateix, el jove ha escapat per l'avinguda fins a arribar a un portal, on ha intentat amagar-se i, posteriorment, ha agredit els agents de la policia.

Els policies, víctimes d'una batalla campal

Segons informa el mitjà, el jove ha obert la porta de l'edifici i ha llançat el patinet contra l'agent que es dirigia cap a ell. Afortunadament, aquest ha pogut esquivar-lo, però ha acabat ferit en tancar el noi la porta de manera violenta. Una vegada a l'interior, l'ara detingut ha agredit l'agent de la Guàrdia Urbana, mentre que l'altre ha intervingut per reduir-lo. En aquest moment, de sobte, un gran nombre de persones que es trobava al carrer, davant un local de jocs, i sense cap mena de motiu, ha començat a agredir els policies.

Els agents, en veure la batalla campal que s'estava produint en contra d'ells, s'han tancat al portal per evitar ser víctimes del linxament. A més, han sol·licitat reforços tant dels seus companys de la Guàrdia Urbana com dels agents dels Mossos d'Esquadra. En arribar un gran dispositiu de policia, els agressors s'han dispersat. 

Finalment, els agents han acabat detenint el conductor del patinet i els urbans han estat atesos en un centre mèdic, un d'ells amb una mossegada al braç.

Oberta una investigació per trobar més agressors

La Guàrdia Urbana han pogut identificar diverses persones que han participat en l’atac als agents mentre treballen per aconseguir la identitat de la resta del grup. D'altra banda, els agents s'han posat en contacte amb els veïns del bloc per informar-los dels fets, els danys soferts a l’immoble i el procediment a seguir per presentar la corresponent denúncia. Així mateix, una de les persones d’aquest grup ha acabat robant el patinet al conductor detingut.