Una baralla aquest dijous al vespre en un bar de Creixell, al Tarragonès, ha acabat amb una persona morta. De moment, els Mossos d'Esquadra ho estan investigant, però encara no han pogut aclarir si es tracta d'un crim o d'una mort natural de la persona ferida.

L'home va ser traslladat des de l'avinguda de Navarra d'aquest municipi a l'Hospital de Santa Tecla de Tarragona on ha mort aquest divendres a primera hora. El grup d'homicidis de l'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos del Camp de Tarragona ja s'ha posat a treballar amb el cas, tot i que oficialment la policia catalana encara no ho tracta com un homicidi.

Una baralla mortal en un bar de Creixell

La discussió, entre diverses persones, es va produir dijous a la tarda davant d'un bar de l'avinguda de Navarra. L'autòpsia haurà de determinar les causes de la mort i si es pot tractar d'un homicidi -ja sigui dolós, és a dir, intencionat, o bé per un cop sense voler durant l'enfrontament, el que seria, en termes del Codi Penal, conegut com a imprudent- o bé si l'home va morir per causes naturals o per accident.

Seran claus les proves per saber exactament com va morir i si cal seguir investigant per localitzar els participants en la baralla i aclarir qui va ser el responsable de la mort.

Pocs testimonis interessants de la baralla mortal

Els primers a arribar a la baralla, com és habitual, van ser els agents de la Policia Local de Creixell -ells també van ser els que van entrar al pis de la dona assassinada fa pocs dies en aquest municipi a tocar de Tarragona- però les informacions que van poder recollir de l'enfrontament no aclareixen massa què va passar. Algunes de les versions que van donar els parroquians del bar es contradieu amb els altres i amb els primers indicis recollits pels Mossos.

Les imatges de les càmeres de seguretat tampoc podran aportar gaires detalls de com va anar l'enfrontament. El vídeo ja és en mans dels Mossos, però no es veu res de res. La càmera enfoca cap a l'interior de l'establiment i la baralla va ser a l'exterior, ja al carrer. Les primeres informacions que sembla que la policia dóna per bones hi ha la teoria que la baralla mortal del bar de Creixell es va iniciar per una discussió entre una parella.

Una nova mort violenta a Catalunya

Els investigadors dels Mossos seran els encarregats ara de posar llum a la foscor i aclarir, amb l'ajuda de les proves forenses, què va passar i com va acabar malferit l'home que ha mort a l'hospital de Tarragona aquest divendres a la matinada. 

Si es confirma, serà la dissetena persona que mort de manera violenta a Catalunya aquest 2021. Entre aquestes dades, hi ha també les quatre dones assassinades a mans de les seves parelles o exparelles a Manresa, la Bisbal del Penedès, Creixell i a Corbera de Llobregat.