El capità, el contramestre i un mariner de l'embarcació Global Lake, que havia partit del port de València cap a Cartagena amb un carregament d'oli de gira-sol, han mort per inhalació de gasos mentre realitzaven tasques de manteniment en un dels tancs de la nau, en produir-se, pel que sembla, una bossa d'anòxia (manca d'oxigen).

Tres morts per inhalació de gasos a Cartagena

Segons han informat a Efe fonts de la Delegació del Govern a Múrcia, l'accident va tenir lloc ahir a la tarda, a 50 milles de la costa de Cabo de Palos (Cartagena), quan els tres tripulants de l'embarcació, amb bandera de Libèria, realitzaven tasques de manteniment del tanc juntament ambuna quarta persona, que va haver de ser evacuada en helicòpter per la mateixa circumstància a l'hospital general d'Alacant, on es troba ingressada en estat greu.

L'embarcació va arribar al voltant de les 8 hores d'aquest matí al port de Runams a Cartagena, on es troba paralitzada mentre la policia judicial de la Guàrdia Civil investiga l'ocorregut.

Fonts d'aquest cos han confirmat a Efe que, en principi, es tracta d'un accident laboral, i que els agents es troben realitzant una inspecció ocular de l'embarcació, i han agregat que s'ha donat avís al jutge per realitzar l'aixecament dels cadàvers.

Apareix un menor mort entre la runa de l'edifici de Peníscola

Els bombers han localitzat el cos sense vida d'un menor entre la runa de l'edifici que s'ha enfonsat a Peníscola. La mare del menor mort segueix desapareguda entre la runa d'aquest edifici de tres pisos que es va enfonsar aquest dimecres a la nit a Peníscola.

Es tracta d'un noi de 14 anys, fill de la dona desapareguda i familiar del rescatat d'aquesta matinada. Emergències ha mobilitzat un equip psicosocial per atendre la família del menor.

bombers peñiscola Twitter @SIAB Castellon

Bombers peñiscola / @SIAB Castellon

Ara per ara es desconeixen les causes de l'ensorrament, encara que aquell mateix dia en aquesta localitat es van produir fortes pluges i inundacions. Els bombers i els sanitaris han atès diversos veïns amb crisi d'ansietat i ferides lleus.

Ha transcendit que l'edifici esfondrat tenia 30 anys d'antiguitat i va col·lapsar "bastant ràpid", com si fos "un dòmino".

Així ho ha indicat el director general de Qualitat i Rehabilitació de la Conselleria d'Habitatge, Alberto Rubio, que s'ha desplaçat a Peníscola per revisar l'estat dels 18 habitatges de l'edifici que han col·lapsat. Segons ha assenyalat es tracta d'un edifici el projecte del qual data de finals dels anys 80 i es va construir a començaments dels 90, amb un tipus de construcció basada en parets de càrrega paral·leles, uns dels quals ha col·lapsat i ha arrossegat els forjats, que al seu torn han empès la resta de murs.