Dos germans gironins, un d'ells menor, enxampats estafant milers d'euros amb la venda de motos i ciclomotors de segona mà per internet.

Enxampats dos germans gironins 

La Policia Nacional conclou una investigació d'estafa que va començar al desembre a Girona.

Finalment, s'han detingut els germans gironins que feia mesos que estafaven milers d'euros amb la venda falsa de motocicletes.

Ordenador estafa / Archivo

Els germans van estafar milers d'euros amb la venda falsa de motos online / Arxiu

Els germans, residents a Girona i Banyoles, publicaven des de l'octubre diversos anuncis de motos i ciclomotors a preu de ganga en un web de compravenda online. 

Cada vegada que una víctima contactava amb ells, els estafadors el convencien perquè els hi donés diners per avançat. A uns els explicaven que hi havia més compradors interessats, i que calia que els fessin una paga i senyal per reservar-los la moto o el ciclomotor.

I a d'altres, els explicaven que abans d'entregar-los el vehicle, s'hi havien de fer reparacions o bé millores.

Falsos anuncis de motos i ciclomotors de segona mà

Per guanyar-se la confiança de les víctimes i reforçar l'engany, els hi enviaven fotografies de DNI i targetes d'inspecció d'altres persones i utilitzaven comptes bancaris de coneguts –a qui també havien ensarronat- perquè les víctimes fessin les transferències.

DNI / Mossos

Per guanyar-se la confiança de les víctimes feien servir fotografies de DNIs d'altres persones i certificats de la ITV d'altres vehicles / Arxiu Mossos d'Esquadra

Per no ser localitzats, els dos germans feien servir el mètode conegut com a 'mules de diners'.

Enganyaven també persones del seu entorn perquè els donessin els seus números de comptes bancaris, i feien que les víctimes hi enviessin allà les transferències, esborrant el seu rastre.

Els joves estafadors feien servir el mateix patró amb totes les estafes que van cometre. Els agents de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Girona del CNP els van detenir aquest febrer passat.

Se'ls relaciona com a mínim amb setze estafes comeses arreu de l'Estat, a través de les quals van aconseguir 3.150 euros.