No tota la carn de McDonald's ve d'on et diuen: torna la polèmica sobre el veritable origen de les hamburgueses de vedella. Ja que tot i que s'anuncia com carn 100% espanyola, no sempre és així.

Carn 100% vedella espanyola de McDonald's

Una de les cadenes de menjar ràpid més conegudes del món torna a estar al punt de mira per una polèmica amb els seus productes. A pràcticament tots els McDonald's es poden veure cartells a les parets on s'anuncia que aquesta marca fa servir "carn 100% vedella espanyola". Per si no fos poc, aquesta publicitat no només apareix a les botigues físiques, sinó que també apareix als anuncis televisius.

No obstant això, les condicions han canviat a causa de l'augment de la demanda, la cadena de fast food s'ha vist obligada a comprar carn que no és espanyola. Així que, de manera excepcional, no han pogut complir amb el que diuen als seus anuncis.

Carne / Pixabay

McDonald's torna a estar en el punt de mira perquè no tota la carn de vedella que anuncia com a 100% espanyola ho és / Pixabay

El percentatge de vedella que no és espanyola representa menys del 0,5% del total

Per assegurar que la matèria primera arribi a tots els restaurants, "s'han vist obligats, de manera excepcional, a treure una quantitat mínima de producte d'un altre proveïdor", expliquen fonts de McDonald's a La Información, on han aprofitat l'ocasió per remarcar que el percentatge de carn no espanyola és mínim i que representa menys del 0,5% del total.

Per què no tota la carn de vedella de McDonald's és com s'anuncia?

L'Associació Espanyola de Normalització i Certificació  (AENOR) està al cas del fet i està fent un seguiment per avaluar la situació, que des de McDonald's asseguren que és d'excepcionalitat. Aquesta falta de vedella no només es deu a l'augment de la demanda, també hi ha altres factors que hi influencien com, per exemple, la manca d'estoc dels proveïdors i la menor freqüència de transport marítim, diu La Información.

Fa des de l'any 2016 que McDonald's té el certificat de l'AENOR que corrobora que l'origen de la carn és espanyol, un certificat que des de llavors, han aconseguit cada any consecutiu. El proper pas que volen fer és que el 70% dels seus productes, igual que la carn de vedella, també sigui nacional.

 "Complim amb tots i cadascun dels requisits en matèria de qualitat i seguretat alimentaria, ja que és una de les nostres prioritats"

Així doncs, es preveu que d’aquí a poc temps, McDonald's torni a tenir el 100% de la carn de vedella espanyola. "Complim amb tots i cadascun dels requisits en matèria de qualitat i seguretat alimentaria, ja que és una de les nostres prioritats", expliquen des de la cadena de menjar ràpid.