Encara que la caça recreativa és una afició més aviat passada de moda, personatges com Luis Alfonso de Borbón, besnet de Franco i fill de Carmen Martínez-Bordiu, bastant rancis i desactualitzats, continuen sent grans apassionats.

La brillant idea de Luis Alfonso de Borbón

Dins d'aquest món elitista i arcaic, un dels instruments més ben valorats -a part d'una bona arma-, és un diari. Sol ser un regal comú entre caçadors i acostuma ser analògic, enquadernat de pell i en el qual s'apunten dates, peces caçades, espècies, armes, temperatura i lloc i fins i tot acompanyants. Una espècie de crònica macabra sobre el que s'aconsegueix en una jornada.

Luis Alfonso de Borbón i Margarita Vargas / EP

Luis Alfonso de Borbón i Margarita Vargas / EP

En un intent de modernització d'aquest passatemps antiquat, Luis Alfonso de Borbón ha decidit digitalitzar el diari i convertir-lo en pàgina web.

Juntament amb la seva dona, Margarita Vargas, han llançat Huntingournal.es, on, després de registrar-se, es poden apuntar totes les dades d'una jornada de caça.

Diaris de caça online

De moment, el servei és gratuït, encara que per poc temps: a partir de l'1 de gener de 2022 serà de pagament. Es podrà elegir entre pagar 1,90 euros al mes o 20 euros anuals.

Darrere de la pàgina es troba l'empresa Borvar Inversiones S.L., fundada el 2012 i de la qual De Borbón i Vargas són administradors solidaris des de juny de 2019.

Luis Alfonso de Borbón / EP

Luis Alfonso de Borbón / EP

Encara que no té propietats al seu nom, el 2019 l'empresa va tancar el període fiscal amb resultats negatius, de gairebé 185.000 euros, segons detalla Vanitatis. És curiós, ja que el 2018 els resultats van ser de 140.000 euros de beneficis.

Hípica i empreses internacionals al seu nom

Al seu torn, Borvar formava part del hòlding britànic Mella Limited, que Luis Alfonso administrava des de 2015 fins a l'octubre de 2019, quan la societat es va dissoldre. El nom recorda a una altra de les seves empreses internacionals, també dissolta recentment, Mella S.A., tal com informava ElDiario.es.

Una altra de les societats en números vermells és Tip Top de le Orle 2019 S.L., la companyia de la qual Margarita Vargas és sòcia única.

Dedicada a "la tinença, explotació, importació, preparació, manteniment, compra, venda i la cria de cavalls, l'ensenyament de l'equitació, el transport de bestiar i en especial de cavalls, l'organització d'esdeveniments esportius en especial de cavalls, així com qualsevol activitat annexa a les mateixes", va tenir una inversió de 800.000 euros el febrer d'aquest any per part de Vargas.

Un pou de números vermells

Malgrat la gran injecció de la propietària, amb un capital de poc més d'un milió d'euros, el 2020 els ingressos bruts van ser en 219 euros, a diferència dels 126.000 de 2019. Fuetejats per la pandèmia, la xifra negativa ascendeix a 385.500 euros.

Amb tot això, sembla que Luis Alfonso de Borbón intenta sortir del pou de números vermells a través dels diaris de caça digitals.

I no és la primera vegada que presenta una iniciativa curiosa i més aviat antiquada. Durant el confinament es va inventar un joc de cartes per ensenyar als seus fills la història de França i la reialesa, posant-lo més tard a la venda com Royal Game.

Luis Alfonso de Borbón en l'exhumació de Franco / EP

Luis Alfonso de Borbón en l'exhumació de Franco / EP

El besnet de Franco i Alfons XIII és defensor dels moviments Provida, així com se'l relaciona amb Vox.

Cada any va al Congrés Mundial de les Famílies, en els que ha arribat a ser ponent en jornades al costat d'esglésies evangèliques dels Estats Units, associacions dretanes de monàrquics ultraortodoxos russos i figures polítiques neofeixistes i xenòfobes.