Nou cop dels Mossos d’Esquadra contra les màfies estrangeres que s’han instal·lat a Catalunya. Agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la regió Policial Metropolitana de Barcelona han detingut sis persones d'entre 21 i 27 anys i nacionalitat romanesa per la seva participació en cinc robatoris violents aprofitant-se de gent gran a qui assaltaven abraçant-los. 

 

Segons els Mossos, els detinguts estaven especialitzats en robatoris amb el mètode “mimoses”, en el qual les víctimes són majoritàriament persones d’edat avançada amb joies o rellotges d’alta gamma. S'acostaven a la víctima amb qualsevol pretext per generar certa confiança i l'abraçaven per apropiar-se dels objectes. Si la víctima s'adonava de la sostracció feien ús de la violència per consumar el delicte aprofitant-se de la seva vulnerabilitat. 

Totes les "abraçadores", ja en llibertat

Els detinguts, la majoria dones, van passar a disposició judicial el 18 de maig i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs. L'organització itinerant, que ara el cos dona per desarticulada, actuava a Catalunya, diversos punts de l'Estat i altres països europeus.

La banda estava integrada per sis persones quatre de les quals eren les que generalment consumaven materialment els robatoris mentre que les altres dues ho feien de manera més esporàdica i habitualment els que actuaven com a conductors del vehicle que els esperava per facilitar la fugida.

Proves per incriminar-les

La investigació va començar després que el 4 de juny del 2020 es produís el robatori d’un rellotge a l’entrada d’un pàrquing de Barcelona. Dues dones joves es van acostar a la víctima i la van agredir de manera simultània per sostreure-li el rellotge i van fugir de la zona amb un turisme conduït per una tercera persona que les estava esperant, tal com es pot veure al vídeo d’aquesta notícia. El 17 de maig es va dur a terme el dispositiu d’explotació de la investigació i es va intervenir documentació relacionada amb els fets delictius, diverses claus dels vehicles que utilitzaven i peces de roba que duien en el moment de cometre els robatoris.