Kelvin Francisco Núñez Morel, més conegut com a Kanqui, el pallasso dominicà més famós, que va ser detingut per abusar sexualment de nens i nenes que van participar en el seu popular programa de televisió Kanquimania, durant els 13 anys que ell el va conduir.

El pallasso dominicà Kanqui a presó

El Primer Tribunal Col·legiat del districte judicial de Santiago, a la República Dominicana, ha condemnat la nit d'aquest dimarts a 12 anys de presó a Kelvin Francisco Núñez Morel, el pallasso Kanqui, que va abusar durant els tretze anys que va exercir com a productor audiovisual de diversos nens i nenes.

Kanqui pallasso violador / arxiu|arxivament

El pallasso Kanqui, famós en la República Dominicana, acusat d'abusar sexualment de nens i nenes en el seu programa, a presó / Arxiu

Segons mitjans locals, algunes de les víctimes eren participants del programa propi de Kanqui, Kanquimania, i d'altres provenien del grup musical juvenil La Pandilla.

Malgrat la petició de la fiscalia i la defensa de les víctimes, que demanaven 20 anys de presó, finalment el tribunal ha condemnat el pallasso a 12 anys de presó i a una multa de 200.000 pesos dominicans, equivalents a 3.500 dòlars.

Violacions i abusos sexuals a nens

Núñez Morel va ser detingut el 2019 després d'una ordre del jutjat de Santiago que va recollir diverses denúncies de presumptes casos de violació i abusos sexuals comesos pel pallasso, que aprofitava la seva posició de poder per coaccionar els nens i nenes.

Es va decretar després de les primeres investigacions el seu ingrés a presó provisional a la presó Rafey Hombres, on romania fins al judici que ara el condemna a complir els 12 anys.

La sentència ha estat feta pública per l'advocat de les víctimes, Félix Portes, després de l'audiència, celebrada en el Primer Tribunal Col·legiat del Districte Judicial de Santiago, al nord del país.