Els Mossos d'Esquadra investiguen una nova agressió homòfoba registrada a Catalunya aquest passat cap de setmana. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, un jove de 20 anys va ser agredit i insultat per la seva condició sexual durant les festes majors de Sant Celoni, al Vallès Oriental.

Nova agressió homòfoba a Catalunya

Un grup de joves va assaltar la víctima la matinada de dissabte a diumenge proferint-li insults homòfobs i agredint-lo a cops de puny i puntades de peu, segons ha denunciat ell mateix davant de la policia catalana. Quan els assaltants el van fer caure a terra, els agressors també li van robar el mòbil.

El jove el dia 6, dilluns, va presentar-se a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sant Celoni i va denunciar els fets. Segons han confirmat fonts municipals, la policia catalana ha obert una investigació per aclarir els fets i poder identificar els autors d'aquesta nova agressió homòfoba.

Els agressors van insultar a la víctima per la seva condició sexual

Oficialment el cos dels Mossos d'Esquadra sí que confirma que està investigant els fets per un delicte de lesions lleus i furt de mòbil. Quan es pugui aclarir què va passar, els investigadors valoraran sí també es pot imputar als agressors un delicte d'odi i passen el cas també a la Fiscalia d'Odi i Discriminació per si vol presentar càrrecs contra els agressors, si es poden acabar identificant.

A la denúncia, consta que els agressors que van donar cops de puny i puntades de peu a la víctima, van proferir insults LGTBI-fòbics

Els Mossos d'Esquadra fa setmanes que han augmentat la seva campanya d'informació sobre com es poden denunciar aquest tipus d'insults, sobretot, per tal de poder-los investigar i presentar davant del jutge, evitant així que quedin impunes.

Estiu negre per agressions homòfobes a Catalunya

La setmana passada es va resoldre un cas que s'havia registrat en un parc aquàtic de Lloret de Mar, quan un jove va ser insultat per un grup de nois, també per la seva condició sexual. Tot i que en aquella ocasió no hi va arribar a haver agressió física, la policia catalana va aconseguir identificar l'autor dels insults, un jove de Sant Quintí de Mediona, i el van detenir.

Aquesta nova agressió arriba l'endemà de saber-se que la rocambolesca història del jove a qui, suposadament, li havien escrit la paraula "maricón" al cul, era falsa.

L'home s'ho va inventar per evitar explicar a la seva parella que li havia estat infidel i havia fet pràctiques masoquistes. Tot i això, les agressions contra persones per la seva condició sexual no s'aturen i aquest estiu ha sigut molt negre a casa nostra: en aquest resum, les cinc conegudes més destacades dels mesos de maig, juliol i agost a Catalunya.