A primera hora del matí 8 dotacions de Bombers de Barcelona han treballat en un incendi a Collserola, a la carretera de Sarrià a Vallvidrera.  El foc ja està extingit.

Incendi Collserola / Bombers Barcelona

Incendi Collserola / Bombers Barcelona

Mentrestant, el foc declarat aquest dimarts entre Martorell i Castellví de Rosanes continua actiu. Ha cremat prop de 200 hectàrees i ha obligat a evacuar més de 50 veïns. 

Incendi a Collserola

Són moltes les persones que han captat les flames que s'han estès a Collserola. La columna de fum era ben visible des de la ronda de Dalt, a l’altura de Sant Gervasi.

Incendi Collserola / @LeiadelPutxet

A les 6 del matí s’ha decretat un incendi forestal a la falda de Collserola, en el vessant sud. El foc ha cremat mitja hectàrea i ja està extingit

La zona afectada és un espai boscós que envolta la serra de Vilana, a una altura inferior a l’Escola Judicial i l’Observatori Fabra.

Incendi Collserola / Bombers Barcelona

Incendi Collserola / Bombers Barcelona

Com a conseqüència del foc i les tasques d’extinció, la Guàrdia Urbana ha tallat parcialment el trànsit a la carretera de Sarrià a Vallvidrera.

Incendi de Martorell i Castellví de Rosanes

Els Bombers de la Generalitat han treballat durant tota la matinada amb 67 dotacions terrestres en l’incendi de Castellví de Rosanes i Martorell, que continua actiu. La intensitat de les flames ha baixat considerablement coincidint amb l’increment progressiu de la humitat relativa durant la matinada, que ha fregat el 60%. Tot i això, i especialment al flanc dret de l’incendi, hi ha hagut algunes represes degut al vent que ha començat a bufar a la zona.

Incendi Castellví i Martorell / Carlos Baglietto

Incendi Castellví i Martorell / Carlos Baglietto

El Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) i els Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF) han treballat amb eines mecàniques, manuals i amb foc tècnic en diferents punts de l’incendi, per tal d’ancorar-ne el perímetre, com ara a les zones més pròximes de l’AP-7 i en un barranc pròxim a la urbanització Taió. A primera hora del matí es començaran a reincorporar a l’incendi els mitjans aeris per donar suport a les tasques d’extinció.

 

Els Bombers de la Generalitat treballen des de prop d'un quart de cinc del dimarts en l'incendi al Baix Llobregat. Segons les primeres informacions, l’incendi hauria començat al final del carrer Tarragona del municipi de Martorell i es va estendre, empès pel vent de Ponent, a la zona boscosa propera. 

Des de la carena, el foc va començar a generar diversos focus secundaris, alguns dels quals han anat més enllà de l’autopista AP-7, que va quedar tallada.

Negligència humana

Les causes estan sent investigades pels Agents Rurals de la Generalitat, que calculen una superfície aproximada provisional de 200 hectàrees de zona boscosa afectades.

De moment, se sospita que l'origen ha estat una negligència humana al carrer Tarragona de la localitat de Martorell.

Jaume Bosch, cap territorial dels agents, va informar de l'entrega de diligències al Jutjat de Martorell per trobar el responsable de l'origen de les flames. 

Les 51 persones que han hagut de ser evacuades -una vintena d'avis- encara no han tornat a casa. S'espera que les unitats aèries mobilitzades extingeixin les flames. 

🔴🔥 Segueix en directe l'última hora dels incendis forestals a Catalunya