Un home de 60 anys ha quedat ferit de gravetat en una explosió a Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell). Per causes que encara s'estan investigant, ha esclatat una bombona de butà a l'interior de la botiga d'alimentació i el seu propietari, fruit de l'accident, tenia el cos ple de cremades i ha ingressat a l'hospital amb un pronòstic greu.

Els fets han passat aquest dimarts a la tarda a plena llum del dia a Palau d'Anglesola, un municipi de poc més de 2.000 habitants del Pla d'Urgell. Emergències 112 ha rebut l'alerta a les 16:19: els avisaven d'una explosió a l'interior d'una botiga situada al carrer Sant Josep.

Un home de 60 anys ferit greu en una explosió a Palau d'Anglesola

Fins al lloc dels fets, s'han desplaçat els sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), els Bombers de la Generalitat i els efectius dels Mossos d'Esquadra; que han pogut comprovar que la víctima és un home de 60 anys, que és el propietari de la botiga d'alimentació Cal Colau, segons explica el Diari Segre.

El propietari de la botiga està ingressat a l'hospital amb un pronòstic greu

Tot i la gravetat dels fets, l'home estava conscient i presentava diverses ferides als braços. Per aquest mateix motiu, ha estat traslladat a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona, on està ingressat amb un pronòstic greu. Segons les primeres investigacions, l'explosió de la bombona ha estat per una mala combustió per acumulació de gasos a l'obrador. Els Bombers de la Generalitat han aconseguit extingir el foc a les 17:00

"Un home de 60 anys ha estat trasllat en estat greu a l'hospital Vall d'Hebron"

"Per un incendi a Palau d'Anglesola s'han activat dues unitats terrestres del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Un home de 60 anys ha estat trasllat en estat greu a l'hospital Vall d'Hebron", expliquen els treballadors del Sistema d'Emergències Mèdiques en una piulada, que ha corregut com la pólvora a les xarxes socials.

Bombers de la Generalitat / Carles Palacio
Un home de 60 anys queda ferit de gravetat en una brutal explosió d'una bombona de butà a la seva botiga d'alimentació a Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell) / Carles Palacio

Ferit greu a Ferginals en esclatar-li una bombona de butà a la cara

Tot i que es pot habitual, no és la primera vegada que una persona queda ferida de gravetat per l'explosió d'una bombona de butà. A finals del 2020, un home va quedar greument ferit en aquestes circumstàncies a Freginals (Montsià). La víctima estava manipulant la bombona quan, de cop i volta, li va esclatar la bombona a la cara i, per aquest mateix motiu, va ingressar a l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa amb un pronòstic greu. 

Tretze ferits, tres de greus, en l'explosió en una planta de residus de l'Arboç

Fa uns mesos, al polígon industrial de Foix de l'Arboç (Baix Penedès) també hi va haver una explosió accidental en una planta de residus, que va acabar amb 13 persones ferides, tres de les quals amb un pronòstic greu. Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació per esbrinar què havia passat i, de moment, no han transcendit els resultats de les diligències.