Aquest matí els Mossos d'Esquadra, per ordre judicial, han desplegat un important dispositiu amb efectius d'ordre públic per desallotjar un bloc del carrer del Bisbe Laguarda del Raval, al districte de Ciutat Vella de Barcelona. L'actuació policial ha generat una concentració de diverses persones que s'han aplegat al carrer, al cor del Raval. Un dels desallotjats ha resultat ferit per arma blanca i la policia ho investiga.

Els concentrats, organitzats pel Sindicat d'Habitatge del Raval, han envoltat el carrer per evitar el llançament judicial i s'han viscut moments de tensió. En algun moment agents de l'ARRO dels Mossos han hagut de donar cops de defensa per evitar, segons han explicat fonts policials, que els concentrats accedissin a la zona que s'havia acordonat per donar protecció a la comitiva judicial.

Persones "vulnerables" segons un grup antidesnonaments

Segons denuncia el Sindicat d'Habitatge del Raval les persones que viuen al bloc que avui la policia catalana desallotja són "vulnerables" i no tenen alternativa habitacional. Des d'aquest mateix grup antidesnonaments s'assegura que el desallotjament de les quatre famílies que viuen en aquest bloc del carrer del Bisbe Laguarda és il·legal. Amb l'estat d'alarma actiu, asseguren, no s'haurien de fer desnonaments.

 

Una de les persones que estava a l'interior d'un dels pisos que han assaltat els Mossos d'Esquadra s'ha autolesionat amb un ganivet. Segons ha pogut saber ElCaso.cat es tracta d'un tall, considerat una ferida lleu, pels sanitaris que l'han atès. Des del Sindicat, per la seva banda, culpabilitzen la "brutalitat" de la policia en l'autolesió que s'ha infligit l'home. Els agents han esbotzat la porta amb un ariet.

Per fer pisos turístics

Des del Sindicat d'Habitatge del Raval creuen que els propietaris d'aquests blocs de pisos estan sent desallotjats per la propietat per fer-hi pisos turístics i han carregat contra el conseller de l'Interior, Miquel Sámper. Segons ells, és el responsable de l'operatiu que ha "militaritzat" el barri del Raval per desnonar quatre famílies. Des de la policia catalana es recorda que actuen sota el mandat d'un jutge.

Enfrontaments amb la policia

Durant el desnonament s'han viscut moments de tensió. Agents de l'ARRO han carregat contra els concentrats i els manifestants han fet llançaments d'objectes contra la línia policial. Al voltant de les dotze del migdia els Mossos d'Esquadra s'han reforçat i també s'han desplegat equips de la Brimo de la policia catalana. El concentrats han marxat del carrer i han iniciat una manifestació pel Raval.