Enxampen una parella d'estafadors de Terrassa (Vallès Occidental) que han aconseguit robar més de 78.000 euros a les seves víctimes fent servir el mètode del SIM swapping.

Dos detinguts per estafar més de 78.000 euros amb el SIM swapping

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Terrassa una parella que va estafar més de 78.000 euros a 14 persones fent-se passar per elles. La parella, un home i una dona de nacionalitat espanyola i de 34 i 33 anys, feia servir la tècnica coneguda com a 'SIM swapping’.

La parella trucava l’entitat bancària fent-se passar per la víctima

La tècnica consisteix a obtenir les dades de la víctima, esbrinar la companyia de telèfon a què pertany, duplicar la targeta SIM i saber quin és el seu banc. Així, la parella trucava l’entitat bancària fent-se passar per la víctima per tal de modificar les claus d’accés a la banca online i poder tenir lliure accés al compte corrent. Els autors també van comprar de forma fraudulenta 30 mòbils de gamma alta que van revendre per més de 16.000 euros.

En llibertat amb càrrecs i acusats de delicte d'estafa, falsificació documental i usurpació de l'estat civil

La detenció de la parella com a presumptes autors de delictes d’estafa, falsificació documental i d’usurpació de l’estat civil va tenir lloc el 29 de desembre, els detinguts van passar a disposició judicial el 31 i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs.

El primer fet denunciat va tenir lloc el mes de març i durant els mesos següents van arribar a estafar 13 persones més. A partir de les denúncies els investigadors es van posar en contacte amb les diferents víctimes per poder determinar en quines circumstàncies van passar les estafes i poder identificar els seus responsables.

Cotxe Mossos d'Esquadra / ACN

Els Mossos d'Esquadra detenen una parella que ha estafat més de 78.000 euros a Terrassa (Vallès Occidental): estan intentant esbrinar si hi ha més víctimes dels detinguts / ACN

Investigació en mans dels Mossos d'Esquadra

Durant els mesos de febrer a abril, els investigats van estar allotjats en un establiment d’allotjament turístic del barri de Sants de Barcelona, des d’on recollien els paquets que portaven diferents noms i cognoms, però en cap cas els seus. La investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets i descobrir si hi ha més víctimes d'aquesta estafa.

La nova estafa que pot deixar-te sense diners: l'engany del CEO

Aquesta no és l'única estafa dels darrers dies i, de fet, ha sortit a la llum una altra molt habitual consisteix a aconseguir números de telèfon d'alguns dels clients d'un banc determinat. Després intentaran trucar a aquestes persones o enviar-los un correu electrònic dient que són un directiu important de l'entitat i que han de fer algunes comprovacions en el seu compte per un problema de seguretat i, a partir d'aquí et roben les dades bancàries.