Els Mossos d'Esquadra han detectat una nova i perillosa estafa comesa a través de l'aplicació de missatgeria 'WhatsApp' en la qual els estafadors contacten amb pares fent-se passar pels seus fills per sol·licitar-los diners de forma urgent a fi de fer front a un problema immediat.

estafa
Tuit dels Mossos alertant de l'estafa I Imatge: Twitter @mossos

Els estafadors contacten mitjançant un telèfon desconegut

Per aconseguir-ho, el modus operandi dels estafadors és simular ser fills en conflictes. Per a això, utilitzen diverses excuses perquè el pare o la mare piqui l'ham. Solen comunicar-se amb un telèfon mòbil que no és seu, posant com a excusa que han perdut el seu, se'ls ha trencat o que es troben a l'estranger i, per tant, no poden rebre trucades. Davant d'aquesta situació, les persones afectades accedeixen a realitzar la transferència econòmica sense pensar-ho, tal com els demanen "els seus fills".

Per evitar-ho, sempre has de trucar abans per assegurar-te

Quan els pares ja han fet la transferència, aconsegueixen parlar realment amb els seus fills i és llavors quan s'adonen que han estat víctimes d'una estafa. Tanmateix, no poden fer res perquè se'ls tornin els diners.

Davant d'aquesta nova estafa, els Mossos d'Esquadra recomanen en una publicació a Twitter que si es rep un missatge d'aquest tipus, primer t'has d'assegurar que estàs parlant realment amb un familiar. Per això, cal trucar sempre abans de fer qualsevol mena de transferència bancària.

Una estafa de 1.000 per ajudar a alliberar el seu fill a Eivissa

Les estafes relacionades amb fills no són una novetat. És molt fàcil que un pare o una mare caiguin en una trampa si el que volen és ajudar el seu fill. I això és el que li va passar a un home de Manresa. "Bona tarda, som la Policia Nacional d'Eivissa. El seu fill està detingut per tràfic de drogues aquí a l'illa. Hauria de pagar 1.000 euros per ser posat en llibertat". Aquest és el missatge que va rebre el pare. Encara que poc se sembla a l'estafa explicada més amunt, sí que tenen una cosa en comú: juguen amb els fills. I és que, en veritat, els pares fan qualsevol cosa per "salvar-los".

Tanmateix, no els va sortir bé la jugada, ja que el pare va sospitar i es va presentar a la comissària dels Mossos d'Esquadra. La denúncia del pare va ajudar a detenir els lladres i a confirmar que, efectivament, el seu fill estava sa i estalvi a Eivissa.

Així doncs, abans de deixar-nos portar per primeres emocions, fa falta pensar amb cap i sempre que rebem un missatge sospitós, adreçar-nos a la policia per denunciar-ho.